Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


4:24 PM
Учні 8а класу святкували Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму (World Tourism Day) заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації, ЮНВТО (The World Tourism Organization, UNWTO) в 1979 році в іспанському місті Торремоліно (Torremolinos) і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день в 1970 році був прийнятий Статут Всесвітньої туристської організації. Метою свята є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвиток зв'язків між народами різних країн. Він покликаний привернути увагу міжнародної спільноти до важливості туризму і його соціальному, культурному і економічному  значенням. 

Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись з щоденної буденної суєти на берег річки, в ліс, в поле або в інші місця, якими так багата планета Земля!

І, звичайно ж, це свято тих, хто безпосередньо зайнятий у сфері туристичного бізнесу - усіх, хто професійно забезпечує комфортний і безпечний відпочинок. Тож в цей день хочеться привітати працівників туроператора Веста Тревел Запоріжжя і Юлію Іванець особисто, яка організувала для нас прекрасний відпочинок.

Учні 8а класу вирішили відзначити цей день під девізом: Дивовижне поруч! Пізнавай свій рідний край!

 

Як ластівка стрімко ширяє в небесній височині, так само стрімко пролетіло літо. І ось знову осінніми ранками лунає дзвінок на шкільному подвірї, закликаючи учнів за парти. Але ж так хочеться, хоч трішки продовжити літній відпочинок. Тому, наш клас, разом з нашими батьками вирішили минулими вихідними влаштувати активний, пізнавальний відпочинок! Після не довгих роздумів та обговорень було прийнято рішення відправитись дружньою компанією на екскурсію за місто. Маршрут нам запропонувала туристична компанія “Веста Тревел”, наші давні знайомі.

    Суботнього, осіннього ранку нас чекав білий лайнер-автобус!

Вмите ранковим дощем сонечко лагідно посміхалось нам, а ми з чудовим настроєм та веселими піснями вирушили на зустріч пригодам “Старою Січовою дорогою”. По дорозі в село Біленьке ми підібрали екскурсовода Петра Івановича. Це неймовірно цікава людина. Так цікаво та так захопливо розповідати історичні події, може тільки людина, яка по справжньому кохає свій рідний край. Першою зупинкою стало село Біленьке, а саме маєток Міклашевського. Початок будівництва цього архітектурного витвору 1828 рік!

 Ви навіть не уявляєте які події пережив цей маєток! На сьогоднішній день в ньому розмістилась початкова школа та бібліотека. 

Потім ми завітали на одне з 45 зерносховищ підприємства “НІБУЛОН”. Розміри просто захоплюють. Тут може одночасно зберігатися 76 тисяч тонн зерна!

 До речі, нам розповіли, що означає назва підприємства. Вана включає в себе назву українського портового міста і назви двох Європейських міст в яких знаходяться біржі по торгівлі зерном. Це НІколаев, Будапешт, Лондон. Ми дізнались як працює весь цей комплекс та як його побудували. Я навмисне не буду розповідати подробиці, аби Ви самі проїхались “Старою Січовою дорогою” та все дізнались! З Біленького ми переїхали до села Лисогірка. Тут ми піднялись на залишки Лисої гори, або Білої гори.

  Колись це була справжня гора заввишки більше 50 метрів. Нажаль, діяльність людини залишила від неї лише пагорб. Але і з вершини пагорба відкриваються неймовірні краєвиди. А скільки історичних подій та містичних історій пов’язаних  з цим місцем!!! Тут переплелись і давньогрецькі міфи, і козацькі легенди, і містичні розповіді!  Ми з великим інтересом слухали розповіді нашого екскурсовода.

    Після захопливих історій та походів по схилах Лисої гори ми трішки заморилися та зголодніли, і, як справжні туристи, влаштували пікнік на схилах Дніпра в сосновому лісочку. Осіннє сонечко ще по літньому зігрівало нас, повітря пахло соснами та грибами! Звичайні бутерброди з чаєм з термоса були такими смачними, як ніколи! Після відпочинку ми відвідали кінний клуб “Кавалькада”. Для багатьох з нас це було вперше в житті, і вперше випала нагода познайомитися з такими неймовірними створіннями, як коні!

 Я не буду переповідати всі ті емоції від відвідування, бо це просто захопливо і потрібно тільки самому побувати тут. Скажу лише, що всі бажаючі відчули себе справжніми козаками та проїхалися верхи на породистих конях! Поверталися в місто трішки стомлені та неймовірно радісні! Хочу ще раз подякувати нашому гіду Юлії Іванець. Всім, хто був з нами — приємних спогадів та нових зустрічей з новими враженнями! Адже враження, отримані вживу, набагато яскравіші від вражень, отриманих за допомогою гаджетів. Мандруйте рідним краєм, а вже вдома, взявши гаджет в руки, діліться враженнями. Нехай інші, ліниві і не активні переглядають ваш контент, а ви пізнаєте цікавий світ не через екран телефона чи комп’ютера!

Михаїл Шведун

Відеозвіт -Обеленцев Ілля


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини - Креатив | Переглядів: 352 | Додав: Spes | Рейтинг: 5.0/5

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 3
avatar
0
1 vestnikm • 5:05 PM, 2021-09-27
Іноді запитують, навіщо писати про одну і ту ж подію знову. Адже інший медіаосвітній центр вже висвітив цю подію у своєї новині. Але дивіться наскільки кожна новина про суботню екскурсію відрізняється - наскільки ці новини різні, наскільки вони доповнюють одна одну. Кожне новинне повідомлення унікальне, по різному розставлені акценти, кожний автор кореспондент презентує своє бачення. Для аудиторії це важливо, бо дозволяє найбільш повно уявити для себе що і як відбувалося.

Не менш важливий медіаосвітній ефект досягається авторами, завдякі можливості порівнювати стиль, повноту, оперативність, наявність особистих думок учасників події, роботу фотокореспондентів, майстерність відеооператорів.

Бачимо, як талановито працюють представники "Креативу"! ПИшаємось кращими юними журналістами Запорізького НВК №19! Молодці! Так тримати!

ФІксуємо успіх у загальній таблиці досягнень медіаосвітніх центрів

http://zps19.at.ua/index/banki_aktivnostej_25_26_sezoni/0-26
avatar
0
2 vestnikm • 5:43 PM, 2021-09-27
Трішечки змінили побудову новини. Спочатку ставимо всю ексклюзивну інформацію, а наприкінці повідомляємо про те, що можна також прочитати на інших сайтах. Принцип інформаційної піраміди в новинних повідомленнях!
https://u.to/42ihGw
avatar
0
3 volterr • 8:37 PM, 2021-10-14
Дуже гарно! Вдячна, що взяли мене в таку мандрівку heart
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department