Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


7:38 PM
У "Республіці Мрія" стартують Вибори Президента

15 листопада 2019 року запланований старт Виборів Президента Дитячо-юнацької екологічної  громадської організації "Республіка Мрія" Запорізького НВК №19. 

Про це сьогодні повідомили у Центрі виховних інновацій навчального закладу. 

Саме 15 листопада в рамках шкільного тижня самоврядування відбудеться перше засідання виборчої комісії, на якому відбудеться остаточне обговорення та затвердження Закону ДЮЕГО "Республіка Мрія" про вибори Президента та оголошені строки реєстрації кандидатів та початку/завершення передвиборчих кампаній кандидатів, а також дата дня проведення Виборів. 

На засідання виборчої комісії запрошуються члени виборчої комісії, делеговані класними колективами, кандидати на пост Президента громадської організації, групи підтримки. 

Про місце та час проведення засідання буде повідомлено додатково. 

За словами педагогів-організаторів Запорізького НВК №19, метою проведення Виборів Президента традиційно визнається забезпечення демократичних принципів у роботі дитячо-юнацького об'єднання, що сприяє формуванню соціального досвіду в контексті громадянського виховання підростаючого покоління та удосконалює уявлення понять "Громадянин", "Республіка", "Мрія", "Демократія", Україна", "Вибори".

У період проведення передвиборчих кампаній кандидатів заплановані тренінги для редколегій шкільних ЗМІ, для груп підтримки, для кандидатів про те, як ефективно побудувати кампанії з урахуванням потреб виборців, про те, як шкільні журналісти можуть допомагати у процесі донесення меседжів кандидатів до виборців, про те, як створювати ефективну політичну рекламу (біг-борди, відеоролики), як працювати у соціальних мережах. 

Учасники процесу дізнаються, які чисті та маніпулятивні технології використовуються у сучасному світі задля впливу на виборців, що, на думку педагогів Центру виховних інновацій, буде підвищувати рівень медіаграмотності учнів Запорізького НВК №19. 

З 4 листопада по 15 листопада громадяни Мрії та педагоги Запорізького НВК №19 можуть вносити зміни в Закон ДЮЕГО "Республіка Мрія" про вибори Президента, користуючись стрічкою коментарів до цієї новини.

Як відомо, цей Закон прийнятий у 2002 році, але при проведенні кожних Виборів громадянам Мрії надається право вносити доповнення, зміни, зауваження, щоб отримати найбільш вдалу редакцію документу, яка б найкраще відповідала умовам сьогодення. 

Для внесення змін потрібно вказати, ім’я автора пропозиції, клас, № статті, зміст зміни та обґрунтувати Вашу пропозицію. 

Учасники комунікації з удосконалення законодавства "Республіки Мрія" нагороджуються балами у банки балів медіаосвітніх досягнень (20000+)
 

 

Закон ДЮЕГО «Республіка Мрія» про вибори  Президента 

     Цей  Закон регулює питання, які пов’язані з процедурою висування кандидатів на посаду Президента ДЮЕГО «Республіка Мрія» (далі: Президент), передвиборчою кампанією, реєстрацією кандидатів та виборців, з процесом голосування та підрахунку його підсумків, апеляцією в разі порушення Закону.

     Глава 1. Загальні положення.

Стаття 1. Вибори Президента здійснюються учнями на основі загального рівного та прямого виборчого права при таємному голосуванні.

Стаття 2. Право обирати має кожен учень з 4 по 11 клас та вчителі, які працюють у школі.

Стаття 3. На Пост Президента балотуються учні всіх 7-10 класів, яких висувають колективи того чи іншого класу.   

Стаття 4. Дата виборів встановлюється парламентом Мрії при узгодженні з педагогічною радою та Центром виховних інновацій.

Стаття 5. Для організації передвиборчої кампанії кандидати на посаду Президента можуть використовувати власні ресурси, а також добровільну допомогу з боку однокласників та будь-яких груп підтримки.

Стаття 6. Організація виборів покладається на Виборчу комісію. Виборча комісія працює колегіально, прозоро, гласно.

Глава 2. Висування кандидатів.

Стаття 7. Кандидат на посаду Президента висувається від класного колективу (міста «Республіки Мрія») та офіційно реєструється виборчою комісією.

Стаття 8. Кожен учень має право висунути себе як незалежного кандидата. Для цього треба отримати підтримку не менш 10 учнів школи. Учні, що підписуються в підтримку кандидата, вказує на підписному листі прізвище, ім’я, дату народження.

Стаття 9. В анкеті кандидата,  яка надається до Виборчої комісії для реєстрації, вказується прізвище, ім’я, по-батькові, клас, належність до певного підрозділу «Республіки Мрія» та передвиборча програма.

Стаття 10. Пакет документів кандидата (анкета, заява, підписні листи, програма) надається до Виборчої комісії у встановлені строки.

Глава 3. Передвиборча кампанія.

Стаття 11. Кандидати та їх групи підтримки можуть вільно вести агітацію  в передвиборчий період.

Стаття 12. Кандидати можуть використовувати будь які наявні в школі засоби масової інформації: Інтернет-ресурси, офіційні групи в соціальних мережах, шкільне радіо.

Стаття 13. Для забезпечення прозорості та відкритості передвиборчих програм кандидати оприлюднюють на порталі шкільної преси ЗНВК №19 свою програму, перевиборчій ролик політичної реклами (хронометраж 90 секунд), офіційний білборд з головним слоганом перевиборчої кампанії.

Стаття 14. Кандидати та їх групи підтримки можуть випускати плакати, листівки та інші агітаційні матеріали. Виборча комісія в разі отримання  сигналу про розповсюдження анонімних або неправдивих агітаційних матеріалів, вживає заходи зі зупинці цієї діяльності.

Стаття 15. Агітація під час уроків заборонена.

Стаття 16. Передвиборча кампанія проводиться зі дня закінчення реєстрації кандидатів та припиняється за день до виборів. В день виборів агітація заборонена, тому всі агітаційні матеріали прибираються зусиллями груп підтримки кандидатів у встановлені строки.

Глава 4. Реєстрація виборців.

Стаття 17. Виборча комісія формується з урахуванням принципу представництва всіх класних колективів, якім надається виборче право.  

Стаття 18. Виборча комісія готує списки виборців, які складаються у відповідності зі списками класів та списком педагогічних працівників навчального закладу.

Стаття 19. Складені списки мають бути затвердженими головою та секретарем виборчої комісії.

Глава 5. Голосування.

Стаття 20. Голосування поводиться на перервах в день, який призначив парламент Мрії.

Стаття 21. Кожен виборець отримує бюлетень зі списком прізвищ кандидатів на посаду Президента.

Стаття 22. Виборець ставить свій підпис в списку виборців при отриманні бюлетеня для голосування. Отримання бюлетеня замість іншої особи не допускається.

Стаття 23. Заповнення бюлетеня здійснюється в окремій кабінці, де присутність іншої особи не допускається.

Стаття 24. В бюлетені виборець ставить будь-яку позначку в квадраті проти прізвища кандидата, за якого віддає свій голос.

Стаття 25. Після того, як виборець зробив свій вибір, він має опустити заповнений бюлетень до урни для голосування.

Глава 6. Визначення результатів виборів.

Стаття 26. Вибори визнаються такими, що відбулися, в разі, коли в них взяли участь не менш 51 % виборців, зареєстрованих виборчою комісією.

Стаття 27. Бюлетень вважається недійсним, якщо в ньому позначено більш одного прізвища або не позначено жодного.

Стаття 28. Обраним Президентом вважається той кандидат, за якого проголосувала більшість виборців.

Стаття 29. Підсумки результатів виборів публікуються Виборчою комісією на порталі шкільної преси та паперовий протокол розміщується на ІІ поверсі нової школи для ознайомлення.

Глава 7. Виборча комісія.

Стаття 30. Для організації та проведення  Парламентом Мрії створюється Виборча комісія в складі не менш 7 осіб.

Стаття 31. На першому засіданні Виборчої комісії обирається її голова та секретар, який веде та зберігає необхідну документацію:

  • Списки реєстрації кандидатів;
  • Підписні листи;
  • Списки реєстрації виборців;
  • Всі протоколи та акти (огляду урни для голосування, її опечатування, розкриття, підрахунку голосів, знищення невикористаних бюлетенів).

Стаття 32. Бюлетені видаються суворо по затвердженому Виборчою комісією списку. Бюлетені, які не були використані, повертаються до Виборчої комісії та знищуються, про що складається відповідний акт.

Стаття 33. Кандидати можуть направляти спостерігачів для контролю за ходом голосування, але спостерігачі втручатися в роботу Виборчої комісії не мають права.

Стаття 34. За годину до початку виборів члени Виборчої комісії опечатують урну. Про це складається протокол, в якому вказується, що урна оглянута та порожня.

Стаття 35. Після голосування члени Виборчої комісії розкривають урну та підраховують голоси, подані за кожного кандидата.

Стаття 36. Результати голосування оформлюються протоколом, в якому вказується:

  • Кількість виданих виборцям бюлетенів;
  • Кількість бюлетенів, які знаходяться в урні;
  • Кількість недійсних бюлетенів;
  • Кількість голосів, поданих за кожного кандидата.

Протокол підписують всі члени Виборчої комісії.

Глава 8. Апеляція в разі порушення Закону про вибори Президента «Республіки Мрія».

Стаття 37. В разі порушення положень Закону про вибори Президента «Республіки Мрія» будь-яким членом Виборчої комісії або іншою особою учень/група учнів можуть звернутися з апеляцією до Парламенту Мрії.

Стаття 38. В разі грубого порушення означеного Закону Виборча комісія може виключити кандидата зі списку для голосування.

Стаття 39. При виявленні порушень з боку одного з кандидатів результати голосування можуть бути визнаними недійсними.

Стаття 40. Всі заяви щодо порушень Закону про вибори Президента «Республіки Мрія» приймаються до 12.00 години наступного після виборів дня.


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 447 | Додав: mech | Теги: Республіка Мрія, президент, Запорізький НВК №19, вибори | Рейтинг: 5.0/3

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 1
avatar
1
1 Spes • 10:58 PM, 2019-11-04
Супер! Чекаємо початку!)
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department