Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


11:08 PM
Підсумки роботи класних колективів в цьому році підбиватимуться за допомогою техніки скрайбінгу – КОНКУРС ДИРЕКТОРА

З метою засвоєння новітньої техніки презентацій та задля більш якісного підбиття підсумків 2019-2020 навчального року  за ініціативи директора Запорізького НВК №19 для підрозділів (медіаосвітніх центрів) шкільного медіахолдингу «ВМ-НФ» оголошується конкурс комп’ютерних скрайб-презентацій по темі «Таким був цей чудовий рік». 

Всі скрайб-презентації про свої досягнення та враження класні колективи готують до традиційних підсумкових лінійок паралелей, які відбудуться наприкінці навчального року. 

У скрайб-презентаціях потрібно відобразити ключові досягнення класного колективу у 2019-2020 навчальному році (участь та перемоги у конкурсах, фестивалях, олімпіадах, змаганнях тощо). Не зайвим буде додати у презентацію відомості про найбільш яскраві враження та екскурсії (відвідання класними колективами культурних заходів, інших міст, музеїв). Обов’язковою частиною презентації повинна бути розповідь про корисні справи підрозділів ДЮЕГО «Республіка Мрія» (волонтерські активності, благодійна діяльність, екологічні акції тощо). 

Конкурсні презентації потрібно надати в журі до 15 травня (дедлайн). Журі оцінює зміст і технічну якість презентацій. Під змістом розуміється відображення різноманітності та виховної цінності роботи класного колективу в контексті освітнього (навчально-виховного) процесу. Під технічною якістю розуміється виправданість візуального та аудіоряду з точки зору естетики, психологічного сприйняття, оперативності (динамічності) подачі інформації. 

Скрайбінг-презентації класів розміщуються на офіційному сайті Запорізького НВК №19. Прем’єрний показ презентацій відбудеться під час підсумкових лінійок паралелей за результатами навчального року. Результати конкурсу оголошуються під час лінійок паралелей. Переможці нагороджуються грамотами Директора Запорізького НВК №19. Переможці також нагороджуються балами «ВМ-НФ»: 1 місце – 100000 балів, 2 місце – 80000 балів, 3 місце – 60000 балів.  Оргкомітет конкурсу має право формувати призовий фонд , спираючись на підтримку шефських, партнерських та спонсорських організацій.  

Нагадуємо, скрайбінг  -  це новітня техніка презентації (від англійського "scribe" - накидати ескізи або малюнки) з задіянням "ефекту паралельного проходження" контенту, коли ми і чуємо і бачимо приблизно одне й те саме, при цьому графічний ряд фіксується на ключових моментах аудіоряду.

https://youtu.be/n9MBj0E0oCc

Скрайбінг буває "ручний" і "комп'ютерний". Ручний - класичний: голос за кадром розповідає про що-небудь, рука в кадрі малює зображення, що ілюструють усна розповідь. В такому скрайбінгу використовуються, як правило, аркуші паперу або презентаційна дошка, кольорові олівці, маркери, фломастери, пензлі і фарби, а також елементи аплікації. 

Комп'ютерний скрайбінг набагато простіший. Не потрібно озброюватися відеокамерою, штативом, освоювати ремесло монтажера і диктора. Такий скрайбінг можна створити за допомогою сервісу PowToon і програми VideoScribe.
Тематика скрайб-презентацій абсолютно різноманітна: це бізнес-ролики, відео на соціальні теми, рекламні відеосюжети, повідомлення по темі (заміна Power Point), розповіді про книги, самопрезентації та інше, та інше.

Велика частина скрайб-презентацій створена на теми шкільної програми: це відеосюжети з історії, суспільствознавства, етнографії, психології, англійської мови. За допомогою скрайбінга можна "екранізувати" казки, вірші, загадки.

Тривалість відеосюжетів залежить від задумки авторів і коливається від 45 секунд до 10 хвилин. Найкраща тривалість скрайб-презентації - від 5 до 9 хвилин.

Крім того, скрайбінг можна використовувати в школі на будь-якому уроці і по будь-якій темі. Буде корисним він для пояснення нового матеріалу і перевірки засвоєного матеріалу, може бути використаний як засіб узагальнення вивченого, як домашнє завдання, як "мозковий штурм" і рефлексія на уроці. Найбільш перспективне використання скрайб-презентацій в проектній діяльності.

Таким чином, практично будь-яке творче завдання може бути представлено у вигляді скрайбінгу: починаючи вітальною листівкою і закінчуючи мультфільмом.

Головне в понятті скрайбінгу – це те, що він служить для візуалізації ІНФОРМАЦІЇ. У цьому сенсі його можна поставити в один ряд з інфографікою. Завдання скрайб-презентації - донести інформацію, зробити її привабливою для слухача і глядача, допомогти краще її запам'ятати і засвоїти.

Для візуалізації інформації творці скрайбінгу використовують різні типи зображень: малюнки, піктограми, символи, окремі ключові слова (написи, гасла), схеми і діаграми. Скрайбінг може уміщатися як на одному аркуші паперу, так і на кількох. В ідеалі, дивлячись на скрайб-малюнки, слухач повинен відтворити в пам'яті почуту розповідь і відтворити її, хоча б у загальних рисах. Якщо малюнки підібрані в міру і правильно, це не складе особливих труднощів. Тому важливо не ЯК малювати, а ЩО малювати.

Що первинне? "Голос за кадром" або малюнки? Звичайно, "голос за кадром"! Без усного оповідання не було б і самої скрайб-презентації. Аудіоряд - головний елемент скрайбінгу. Чітка дикція за кадром, гарне звучання посилюють зоровий ефект. "Озвучка" (голос диктора) веде за собою весь образотворчий ряд, а музика стає ефектним доповненням презентації. Чіткість, лаконічність, зрозумілість - секрет успіху будь-якої скрайб-презентації.

Рекомендується додержуватися таких етапів під час створення скрайбінгу:

1) складання плану презентації — визначити основні моменти, які необхідно висвітлити;
2) аналіз — проаналізувати основні ідеї та візуальні образи презентації, що повинні бути простими та зрозумілими абсолютно всім;
3) візуалізація — використання різних малюнків, аудіо та відеоряду;
4) таймінг — визначити необхідний час для висвітлення своєї ідеї. 
5) безпосередньо  створення скрайб-презентації певним сервісом.

Відеоуроки зі створення скарйбінг-презентації 
https://sites.google.com/site/ckrajbingprezentacii/navcalni-materiali


Додатково! 

VideoScribe - англомовна програма, яка дозволяє створювати відеоскрайбінг-презентації всім, хто не вміє малювати . Її можна завантажити на офіційному сайті компанії і безкоштовно протестувати протягом 7 днів. Спочатку програма запропонує біле полотно, який належить заповнити своїм контентом
На відміну від PowToon, вся презентація в VideoScribe розміщується на одному великому полі, а не на декількох слайдах. Можна також створити кілька маленьких скрайб - презентацій, а потім з'єднати їх в один сюжет за допомогою редактора відео.

VideoScribe дозволяє вибрати колір і текстуру фону, шрифт і варіант зображення руки, яка тримає олівець чи пензель. У бібліотеці ілюстрацій зберігаються сотні картинок по різноманітним темам (бізнес, емоції, їжа і напої, здоров'я, інструменти, транспорт, погода, спорт, медіа, будівництво, люди ). Можна завантажити свої зображення. До кожного елементу застосовні настройки : час , протягом якого зображення буде намальовано, колірна гамма, розмір, положення на дошці. До відео можна записати власний голос або додати саундтрек з бібліотеки.

Проблемні питання, які можуть виникати в цьому проекті, можна обговорювати у стрічці коментарів під цією новиною. 

Ресурсний центр ШМХ «ВМ-НФ»
Запорізький НВК №19
27.02.2020 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 705 | Додав: mech | Теги: конкурс директора, підсумки навчального року, скрайб-презентації, скрайбінг | Рейтинг: 5.0/3

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 3
avatar
0
1 meleshko201479 • 11:03 PM, 2020-03-04
Было бы хорошо,если б провели урок,а может и больше,в школе,чтоб дети потренировались как это делать!
avatar
0
2 mech • 11:40 PM, 2020-03-04
Учебу планируем! Для классных руководителей - на каникулах. И, думаю, если доверить тренерскую функцию ученикам, то результат будет успешный. Взрослым, родителям и учителям, традиционно кажется, что ознакомление с теми или иными компьютерными технологиями - это нечто непреодолимо сложное, требующее неких титанических усилий. Новое поколение показывает всем нам совершенно противоположный результат - овладевает всеми новациями быстро и эффективно. )
avatar
0
3 mech • 8:14 PM, 2020-03-09
Відеоуроки зі створення скарйбінг-презентації 
https://sites.google.com/site/ckrajbingprezentacii/navcalni-materiali
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department