Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


12:47 PM
Кращі учасники Медіаосвітнього проекту ВМ-НФ отримали нове видання АУП

Книжка Штефана Прімбса «Соціальні медіа для журналістів» із серії «Журналістська практика» вручалася переможцям 20 сезону конкурсної програми медіаосвітнього проекту «ВМ-НФ».

Академія Української преси протягом двох останніх десятиліть поповнює свою серію «Бібліотека масової комунікації та медіаграмотності» найкращими німецькомовними посібниками та підручниками з журналістики.

 «Соціальні медіа для журналістів» Штефана Прімбса – це практичні поради про те, як використовувати медійникам такий відносно новий вид масової комунікації, як соціальні медіа, - пише у вступному слові до видання Президент АУП, доктор філологічних наук, професор Інституту журналістики КНУ імені Т.Г. Шевченко Валерій Іванов.

За його словами, це дуже важливо для України, бо ми спостерігаємо навалу некритичних перепостів з різних соціальних мереж у традиційних медіа. Тим часом професійні західні медіа чітко встановлюють як основну відмінність з соціальними мережами те, що журналіст інформацію перевіряє. Саме тому вони зберегли свою аудиторію в епоху Web 2.0.

«Справді, журналіст не може бути всюди, він значно частіше робить матеріали, спираючись на свідчення безпосередніх очевидців подій. Але довіра до слова журналіста на Заході значно вища, ніж до дописів у соціальних медіа безпосередніх очевидців. І причина проста: аудиторія знає, що професійний журналіст обов’язково перевіряє інформацію! Саме в цьому основна відмінність професійних медіа від соціальних» , - підкреслює Валерій Іванов.

На важливість такої значної підтримки активних учасників проекту «ВМ-НФ» та забезпечення їх  навчальними джерелами інформації вказує керівник Шкільного Медіахолдингу «Вісник Мрії – Новий Формат» Андрій Єлькін. За словами керівника, соціальні медіа сьогодні надають величезні можливості для журналістів - полегшують комунікації, обмін інформацією, дозволяють розширювати кількісні показники потенційної аудиторії. Всі ці інструменти потрібно вивчати та активно використовувати при виконанні завдань у медіаосвітньому процесі.

Соціальні медіа - «Це фактично інтерактивний тип комунікації, який дає змогу прямо спілкуватися з аудиторією, чіткіше розуміти її потреби (завдяки реакції як у вигляді зворотного зв’язку, так і просто через звернення уваги на ті чи інші пости журналіста), залучати представників аудиторії як співавторів та багато іншого. Для людей соціальні медіа це не тільки можливість широкої комунікації, але й знак належності до визначеної спільноти», - зазначає Валерій Іванов у вступному слові до видання.

Говорячи про соціальні медіа, Президент АУП підкреслює, що у соціальних мережах «не тільки кожний може стати журналістом, але й журналіст дістає додаткові способи спілкуватися з аудиторією. Це і виклик, і можливість для нього. Виклик у тому, щоб самому стати членом цієї обраної спільноти, а можливість в тому, що членам своєї спільноти люди довіряють значно більше та звертаються до їхньої інформації частіше».

Учні та вчителі Запорізького НВК №19 отримали 50 примірників нової книги. Це значить, що 50 представників Шкільного Медіахолдингу мають можливість розібратися з чітким означенням соціальних медіа, з їхніми  основними видами, окремо й детально розглянути всі соціальні мережі, ознайомитися з конкретними практичними порадами журналістам: як використовувати соціальні медіа з маркетинговою метою, будувати прямі зв’язки з аудиторією, застосовувати на цих майданчиках журналістські формати.

Книжка Штефана Прімбса вчить  про  те, як інтегрувати соціальні медіа в редакційний процес від створення публікацій до моніторингу їх розповсюдження, як створювати вірусні повідомлення, інтернет-хайпи.

Це видання не побачило б світ без підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу та сприяння Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

Нагадуємо, що 2005 року Академія української преси вже видавала книжку Штефана Прімбса. Це робота «Вступ до практичної журналістики», яка ознайомила українського читача з шляхами здобуття журналістської спеціальності, технологією і принципами професійної журналістської діяльності в Німеччині.

Раніше Портал шкільної преси Запорізького НВК №19 повідомляв про Урочисту церемонію підбиття підсумків 20 сезону Конкурсної програми медіаосвітнього проекту "ВМ-НФ".

Ресурсний центр Шкільного Медіахолдингу "ВМ-НФ" опублікував повний відеозвіт про захід, що відбувся. 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 629 | Додав: mech | Теги: ВМ-НФ, 20 сезон, книги, підтримка, Штефан Прімбс, призи, Академія Української преси, АУП | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department