Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


10:17 AM
АУП дарує нове видання лідерам Шкільного медіахолдингу "ВМ-НФ"

Стало вже доброю традицією, коли Академія української преси присилає свої нові видання для активних учасників медіаосвітнього процесу Запорізького НВК №19. В цьому році лідерам Шкільного медіахолдингу "ВМ-НФ" будемо вручати нову книжку із серії "Бібліотека масової комунікації". 

Книга "Діпфейк та дезінформація" буде цікава всім, для кого власна медіаграмотність є важливою ціллю, а значить: ця книга саме для наших учнів та медіапедагогів. Її автор Агнешка М. Вальорска, експертка з питань діджиталізації та виконавча директорка консалтингової компанії в галузі менеджменту і технології Сарсо.

Можливо, ця книжка може показатися деяким учням занадто складною, але будь яка книга завжди терпляче чекає на свого читача, на те, коли він підросте для того, щоб забажати відчути шелест сторінок та дізнатися про важливі знання. Крім того, ефективна медіаграмотність досягається у сімейному колі, коли батьки наших учнів теж готові удосконалювати свої знання. Вони обов’язково знайдуть можливість, щоб прочитати цю книгу та доступними словами донести її зміст своїм дітям. 

Іншими словами, оскільки ми розглядаємо зусилля в напрямку медаграмотності колективною (груповою) справою, то зрозуміло, що ми завжди радимо ознайомлюватися з навчальними джерелами не тільки дітям, але й їхнім батькам.

Про що ж йде мова в цій книжці?

В цьому красиво оформленому виданні ми дізнаємось про штучний інтелект та про наслідки від його застосування, про ризики надмірної довіри, та про методи розпізнавання інформації, що має штучне походження.

Як вказується в книжці, використання штучного інтелекту відіграє все більш важливу роль у нашому суспільстві, але нові можливості цієї технології також тягнуть за собою нові ризики. Одним із таких ризиків є зловживання технологією задля навмисного поширення неправдивої інформації.

Політично мотивована дезінформація, безумовно, не є новим явищем, але технологічний прогрес робить створення та розповсюдження маніпулятивного  контенту набагато простішим та ефективнішим, ніж раніше. За допомогою алгоритмів штучного інтелекту відео тепер можна підробляти швидко та відносно дешево (діпфейки), не потребуючи для цього спеціальних знань.

Згадаємо наш один із останніх уроків, опублікованих на порталі шкільної преси, в якому ми створювали відео контент з літаючою тарілкою на шкільному стадіоні.
 

Хоча дискусії точаться про можливе використання діпфейків насамперед у виборчих кампаніях, але цей тип відео складає лише частину всіх можливих маніпуляцій. Наприклад, статичні зображення за допомогою застосунків можуть бути перетворені в оманливо реальні фото.

Але не тільки візуальним контентом можна маніпулювати або його алгоритмічно продукувати. Голоси, генеровані штучним інтелектом, вже успішно використовуються для шахрайства, пов’язаного зі значними фінансовими збитками, а GPT-2 можна використовувати для створення текстів, які вигадують будь-які факти та цитати.

Як нам найкраще обходитися з цим викликом? Ось про це ця книга!

Щиро дякуємо нашим шефам! Постійна підтримка з боку Академії української преси! Суттєва методична допомога! Завжди отримуємо консультації і навчання від кращих експертів і тренерів АУП! Велике спасибі! )

 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 332 | Додав: mech | Теги: медіаосвіта, діпфейк, Академія Української преси, АУП | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 1
avatar
0
1 mech • 11:47 PM, 2020-12-16
фільм Луї та Огюста Люм’єрів з коментарями Тьєрі Фремо

https://film-ua.com/7107-lyumyeri-2016.html
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department