Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


10:20 PM
Вчителі «Основ здоров’я» Шевченківського району знайомилися з досвідом роботи Запорізького НВК №19

17 січня, у четвер, на базі Запорізького НВК №19 (Військбуд, 13) відбулося засідання районного методичного об’єднання «Роль навчального предмету «Основи здоров’я» у формуванні ключових компетентностей учня».

 У засіданні брали участь вчителі інтегрованого курсу «Основи здоров’я» загальноосвітніх шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя. Педагоги знайомилися з системою роботи вчителів Запорізького НВК №19 щодо формування ключових компетентностей школярів в контексті відповідального відношення до власного здоров’я та забезпечення безпеки навколишнього середовища.

Зі вступним словом до педагогів звернулася керівник РМО вчителів «Основ здоров’я» Биваліна Ліна Євгенівна. Вона ознайомила колег з можливостями участі у професійному конкурсі «Вчитель року» та з програмами підвищення кваліфікації вчителів, зокрема, з можливостями сертифікаційних курсів, які можна проходити онлайн.

Заступник директора ЗНВК №19 з ВР та вчитель «Основ здоров’я» Зінаїда Болкова  розповіла про структуру навчального закладу та ознайомила присутніх з традиційними напрямками роботи, метою яких є формування в учнях екологічно дружнього світогляду та здоров’язберігаючих компетенцій. Зінаїда Василівна наголосила, що окрім державних навчальних програм, починаючи з 2002 року, в школі в рамках стратегічного плану дій Дитячо-юнацької екологічної громадської організації «Республіка Мрія» здійснюється додаткова програма відповідних активностей школярів. Громадяни «Мрії» беруть участь у конкурсах, проводять інформаційно-просвітницькі кампанії, створюють та поширюють соціальну рекламу, газети, інтернет-публікації. Все це сприяє підвищенню обізнаності з питань збереження навколишнього природного середовища задля сталого розвитку та здоров’я нинішнього та майбутніх поколінь.

Андрій Єлькін, педагог-організатор ЗНВК №19 та керівник шкільного медіахолдингу «ВМ-НФ», ознайомив вчителів з деякими найбільш значущими проектами учнівського та педагогічного колективу школи-комплексу. Він презентував для колег шість звітів про участь у Національному конкурсному проекті «Здорові школи», розповів про заходи, які здійснювалися у першому семестрі , про подальші кроки та про очікувані результати.

Завантажити Звіти №№1-6 для ознайомлення:

http://zps19.at.ua/2018-2019/zviti_1-6.pdf 

Також Андрій Вячеславович розповів про участь педагогів школи у проекті ЮНІСЕФ з підготовки навчально-методичного посібника для вчителів «Охорони здоров’я» з питань гігієни та санітарії. Вчителі Єлькін А.В. та Кожокар Л.Д. за координаційної підтримки ВЕГО «МАМА-86» розробили п’ять уроків, які увійшли в збірник, який буде поширюватися в різних регіонах України. У навчально методичному посібнику розкрито найголовніші правила особистої гігієни для дітей, а також методики та особливості навчання дітей цим правилам, надано поради та практичні вправи для забезпечення освітніх потреб дітей з питань особистої гігієни. Видання також містить корисну інформацію для батьків як учасників освітнього процесу. Навчально-методичний посібник адресовано вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, батькам, практичним психологам закладів освіти та працівникам місцевих органів управлінь освіти. Посібник створено Всеукраїнською екологічною громадською організацією (ВЕГО) «Мама-86» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Педагоги ЗНВК №19 працювали над наступними уроками:

«Чому треба вмиватися?». Факультативне заняття для молодших класів.

«Гігієною займайся і здоровим залишайся!». Урок для 3–4 класів

Урок менструальної гігієни для дівчат 6–9 класів

«Правильна гігієна — запорука інтимного здоров'я на довгі роки!» Урок для юнаків

«Школа бездоганної гігієни та санітарії». Урок відвертих комунікацій для 9–11 класів

Також Андрій Єлькін презентував методичні рекомендації для проведення уроків з хімічної безпеки для учнів загальноосвітніх шкіл, які він розробляв в рамках проекту ОБСЄ  «Підвищення спроможності України реагувати на загрози хімічного характеру». Методичні рекомендації містять загальні відомості, які стосуються ризиків виникнення надзвичайних ситуацій (НС), пов’язаних із аваріями, що супроводжуються викидом або загрозою викиду аварійно хімічно небезпечних речовин (АХНР), які раніше називалися сильнодіючими отруйними речовинами (СДОР), а також сценарій розробленого уроку «Техногенні хімічні загрози в нашому житті: причини, наслідки, правила поведінки».

Як розповів педагог-організатор, цей урок він провів як відкритий з учнями 9 класу міста Костянтинівка в рамках регіонального семінару для освітян Донецької області.

Ознайомитися з методичними рекомендаціями:

http://zps19.at.ua/2018-2019/metodichni_rekomendaciji_dlja_provedennja_urokiv_z.pdf

Учителі «Основ здоров’я» Шевченківського району отримали роздатковий матеріал у вигляді магнітиків з актуальною інформацією щодо хімічної безпеки.

Вчитель «Основ здоров’я» ЗНВК №19 Лілія Кожокар доповідала з теми "Формування екологічної компетентності на уроках ОЗ (Екологічна грамотність і здорове життя. Змістовна лінія "Екологічна безпека та сталий розвиток). У своєму виступі вона розповіла про активну участь школи-комплексу у міських конкурсних проектах екологічного спрямування. За словами педагога, в школі відбувається системна підготовка учнів до участі у міських та обласних екологічних конференціях та конкурсних програмах. «Республіка Мрія» є активним учасником Тижня екологічного споживача (Всесвітньої концентрованої акції), тижня профілактики отруєння свинцем, Дня води. Активісти-школярі беруть участь та перемагають в Міжнародному конкурсі есе і рецензій на заданий фільм (номінація – документальні екологічні фільми) «По той бік екрану», в конкурсі «Позбавимо Запорізьку область від непридатних пестицидів», в обласному конкурсі «Живи органічно!» та інших.

Представники методичного об’єднання ознайомилися з інформаційно-комунікаційними ресурсами Шкільного Медіахолдингу «ВМ-НФ», відвідали ютуб канал «Вісник Мрії», переглянули телерепортаж про просвітницьку акцію «Живи органічно» на центральній міській площі Маяковського та ролики соціальної реклами, які створені зусиллями учнів Запорізького НВК №19.


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 645 | Додав: mech | Теги: РМО, Запорізький НВК №19, екологічне виховання, здоров'я, основи здоров'я | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department