Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


6:52 PM
В Запорізькому НВК №19 п’ятикласники отримали статус юнкорів

На медіа-ландшафті  Шкільного медіахолдингу «Вісник Мрії – Новий Формат» Запорізького НВК №19 з’явилися нові підрозділи.

26 листопада, у вівторок, у 5-А та 5-В класах відбулися тренінгові заходи з назвою «Посвята в юні журналісти». П’ятикласники познайомились з керівником медіаосвітнього проекту «ВМ-НФ» Андрієм Єлькіним, в ході презентації порталу шкільної преси дізнавалися про особливості медіаосвітнього простору школи-комплексу, про успіхі учнів у міських, обласних та національних конкурсах та проектах, отримували прес-карти – посвідчення юнкорів.

Перші кроки юнкорів у напрямку вирішення завдань Шкільного Медіахолдингу дуже важливі, - каже Андрій Єлькін. За його словами, саме перший етап освітньої, конкурсної, дослідницької програм «ВМ-НФ» передбачає  ознайомлення школярів з можливостями щодо формування актуальних медіакомпетенцій та особистісної медіакультури активістів інформаційно-комунікаційного простору Запорізького НВК №19.

Кожного року Шкільний Медіахолдинг поповнюється новими редакційними колегіями з числа п’ятих класів. Редколегії «Бумеранг» та «Бригантина» в ході «Посвяти» проявили гідну зацікавленість та запитували про історію проекту «ВМ-НФ», про правила порталу шкільної преси, про те, що і як потрібно робити, щоб перемогти в конкурсній програмі.

Ресурсний центр ШМХ «ВМ-НФ» вже почав надавати консультаційну підтримку новим редколегіям. Були створені шаблони макетів газет та пояснювались  можливості щодо отримання консультаційних послуг.

   

Учні п’ятих класів були ознайомлені з головними принципами Шкільного Медіахолдингу.

Як повідомив керівник проекту «ВМ-НФ», журналісти ЗНВК №19, працюючи з інформацією, дотримуються принципів актуальності, оперативності, достовірності, автономності, об’єктивності, соціальної відповідальності, поваги до приватного життя, поваги до суспільних інтересів, цінностей громадянина Мрії, боротьби проти війн та інших бід людства, а також сприяють розвитку нового світового інформаційного та комунікаційного порядку.

Ці принципи у загальному вимірі називають журналістськими стандартами, або стандартами юнкорів «ВМ-НФ».

Андрій Єлькін підкреслив, що, наприклад, під актуальністю у проекті розуміють збір та публікацію інформації, яка цікава цільовим аудиторіям. Оперативність подачі інформації досягається у форматі онлайн-сервісів порталу шкільної преси, коли повідомлення про подію публікується в той самий день, коли ця подія відбулася. Достовірність та об’єктивність є результатом неупередженості журналіста, його намагання відображати реальність без особистих суджень з опорою на думку різних очевидців події.

Етичними нормами для журналістів Шкільного Медіахолдингу «ВМ-НФ» є прояви соціальної відповідальності. Юнкори вірять, що їх праця веде до покращення оточуючого середовища, впливає на негативні явища, мінімізуючи їх. Саме тому у піраміді цінностей активістів медіаосвітнього руху Запорізького НВК №19 на першому місці знаходиться цінність справжності громадянина Мрії, який крокує до облагородженого образу досконалості та бездоганності.  

При цьому, як вказав Андрій Єлькін, головним завданням учасників медіаосвітнього процесу є наполегливі дії у напрямку підвищення власної медіаграмотності. Усі творчі практики «ВМ-НФ» у той чи інший мірі вирішують це завдання. Створюючи власний контент, учасники знайомляться з медіатехнологіями, з можливостями впливу на аудиторії, з особливостями кодів, які можуть шифрувати маніпулятивні меседжі, які спонукають споживача інформації думати та діяти не природним для нього чином, кодують його. В результаті в усвідомленні шкільних журналістів відбувається десакралізація медіа та формується компетенція критичного мислення при сприйнятті медіа-повідомлень.

На завершення тренінгової зустрічі п’ятикласники переглянули відео, в якому громадяни Мрії виконували гімн Дитячо-юнацької екологічної громадської організації «Республіка Мрія».

Ресурсний центр ШМХ "ВМ-НФ"

27.11.2019


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 557 | Додав: mech | Теги: ВМ-НФ, юнкори, Посвята, Запорізький НВК №19, принципи, стандарти, медіахолдинг | Рейтинг: 5.0/2

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика


Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department