Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


10:27 AM
Всеукраїнський конкурс та відчуття перемоги

 Сьогодні перший навчальний день 2 семестру 2021-2022 н.р. Тому саме час налаштовуватися на активність у навчанні та саморозвитку.
Настроюємося разом!

Пропонуємо переглянути відео, відчути ритм нашого класу та вливатися у рух. Ми знаємо відчуття перемоги та ось одна з наших історій:

Гімназист 9А класу взяв участь у Всеукраїнському конкурсі "Гайда на кухню", потрапив у перелік лідерів, пройшов підготовку на подарунковому онлай-тренінгу, написав статті про гастрономічну культуру Запорізького краю для зведення у загальний проєкт.

Участь у Всеукраїнському конкурсі - вже вагомий досвід. А те, що результатом конкурсу та тренінгів стала Гастрономічна карта України і ми стали частиною цього - дивовижно! А як приємно отримувати дарунки та відзнаки!

"Початком було завдання відфільмувати національну страву регіону або кулінарні традиції родини. Моє відео вийшло за типом повчальних роликів "готуємо самі". Далі за сценарієм "народне" голосування і вже з кращих обрання переможців.

Вже на етапі голосування, відчувалася дилема. З одного боку спортивна жага до перемоги, з іншого - призом є навчання, "та якось не дуже" - вертілося на думці.

Зрозуміло, кожна школа голосувала за свої відео. І ось, завдяки нашим гімназистам, моє відео пройшло у лідери. Та от халепа, раніше очікуваного почалися осінні канікули... А навчання на тренінгу не посунули.

Хоча не дуже хотілося, завершити почате необхідно. І почалося... Цікаві викладачі, включення в роботу з самого початку, професійний алгоритм роботи, розбиття на півгрупи з зовсім незнайомими школярами та студентами з інших регіонів.

Моя команда поєднала Запоріжжя, Львівщину та Донеччину. Першим ярим завданням було взяти інтерв'ю про кулінарні традиції регіону один у одного та власні інтереси один одного, написати дві короткі статті (1 - кулінарні традиції, 2 - описати особистість інших учасників команди) та розмістити на інтерактивній онлайн-дошці. Спілкування команди бачать ті, хто у підгрупі та викладачі, а статті на онлайн-дошці бачать усі учасники проєкту. На все 20 хвилин.

Така собі бойова підготовка: практика і в спілкуванні, і в формуванні думок, і написанні тексту, і в командній роботі, і в використанні проєктного менеджменту за допомогою онлайн-ресурсів.

Складно! Однозначно рапортую: будо складно!

Взагалі завданням проєкту та тренінгів було налагодити спілкування між молоддю регіонів України, відшукати схоже, підмітити єдність. Це організаторам вдалось. Я охоче поспілкувався з учасниками. 

А от момент з проєктним менеджментом за допомогою онлайн-ресурсів - ще вчитись і вчитись. Одночасно писати  статтю в єдиному документі з різних куточків країни, вчасно орієнтуватися в завданнях керуючого проєкту та взагалі зрозуміти, який від тебе чекають результат в бурхливих лонгрідах чатів... Це вже більше шкільного рівня." - коротеньке інтерв'ю учасника Всеукраїнського конкурса та тренінгів "Гайда на кухню" Ореста Нікуліна, 9А клас Запорізької гімназії №19. 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини - Кристал | Переглядів: 342 | Додав: formaschool19 | Рейтинг: 5.0/3

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 2
avatar
1
1 volterr • 6:27 PM, 2022-01-10
Все відео - повністю імпровізація. Такі в нас найкращі діти!
avatar
0
2 mech • 6:41 PM, 2022-01-10
Молодці! Так тримати! )
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department