Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


7:11 PM
Відбулась перша робоча зустріч представників Шкільного медіахолдингу «ВМ-НФ»

12 вересня, у четвер, у Центрі виховних інновацій Запорізького НВК №19 з метою визначення головних завдань Шкільного медіахолдингу та узгодження плану дій на перший семестр  відбулася перша тренінгова нарада учасників медіаосвітнього проекту «Вісник Мрії – Новий Формат» Запорізького НВК №19.

У зустрічі взяли участь представники медіаосвітніх центрів «Соляріс», «Кристал», «Фенікс». В ході обговорення розглядалися питання проведення загальношкільного змагання між медіа-підрозділами за статуси кращих редколегій та кращих періодичних видань (ТОП-5).

Керівник Шкільного Медіахолдингу та головний редактор Порталу шкільної преси ЗНВК №19 Андрій Єлькін розповів про особливості проектної діяльності школи-комплексу в рамках медіаосвітнього напрямку та в контексті участі навчального закладу як базової школи у Всеукраїнському експерименті з упровадження медіаосвіти у 2019-2020 навчальному році.

Велика увага в ході зустрічі приділялася можливостям успішної участі при виконанні тих чи інших проектних ліній. Як стало відомо, у поточному навчальному році експерти освітнього медіахолдингу будуть звертати увагу не тільки на якість періодичних видань та на онлайнову активність юнкорів. Окрім газет та стрічок новинних повідомлень буде оцінюватися комунікаційна активність авторів повідомлень та читачів, відвідуваність сторінок, участь у зовнішніх конкурсних програмах та багато іншого.

Андрій Єлькін запросив учасників створювати радіо-контент, більш детально вивчати відео-технології, уважно відстежувати анонси міських та обласних медіаконкурсів. За його словами, багаточисельні практики, у які можна заглиблюватися завдяки реалізації авторської моделі масової медіаосвіти «ВМ-НФ», дозволяють ефективно знайомитися з медіатехнологіями, впізнавати виверти медійників, завдяки яким вони непомітно для споживачів інформації порушують професійні стандарти, й тим самим привчатися сприймати будь які повідомлення, спираючись на критичне мислення.

Учасники заходу дізналися про те, як можна наповнювати власні банки балів медіаосвітніх досягнень та успішно рухатися до перемоги у 22 сезоні конкурсної частини проекту «ВМ-НФ».

Зокрема, обговорюючи модуль новин на порталі шкільної преси, учасники навчальної наради згадали, що новина - це повідомлення про подію. Кореспондент відповідає на питання: Що? Де? Коли? Важливо придумати оригінальний заголовок - так, щоб читач захотів зайти на сторінку з новиною. Сам заголовок дуже коротко повідомляє про те, що сталося. Крім словесного тексту, також повинні бути фотографії. І найчастіше внизу новини додають відомості з інтернету по темі новини. Якщо публікатор не авторизований на сайті, то спочатку новину перевірять, виправлять і тільки потім активують. За новини нараховується від 1000 до 8000 балів.

Відео можна створювати в будь-якому жанрі - мультфільми, блоги, фіксація подій, кліп, пізнавальний фільм, відео-листівка. Особливо цінуються репортажі. Відеоролик повинен бути розміщений на порталі шкільної преси, де можна знайти статтю, за якими критеріями оцінюються відеоролики. Фахівці у цієї царині можуть додати в банк балів від 2000 до 30000 балів.

Якщо Ви консультуєте когось, будь-якого учасника проекту «ВМ-НФ», або проводите майстер-клас для групи учасників, то така активність теж заохочується балами. Але обов'язкова умова - консультація повинна бути відображена у новині, в якій потрібно детально описати, хто кому яку допомогу надавав. Які результати були досягнуті. Консультації оцінюються від 8000 до 20000 балів.

За велику кількість переглядів Ваших новин на порталі шкільної преси та за кількість відмінних оцінок до новин теж можна отримати багато балів. Важливо поширювати посилання на ваші новини в соціальних мережах, щоб вони потрапили в ТОП-10 найбільш відвідуваних і популярних новин. Для виявлення таких новин на порталі шкільної преси працює автоматизована система. Бальний прогрес – 10000-20000 балів.  

Всі публікації в модулі «Медіатворчість» теж заохочуються балами. Тут можна розміщувати будь-які ваші медіатексти. Це можуть бути твори, власні вірші, презентації, відео-листівки, соціальна реклама, плакати, оцифровані малюнки, авторські казки, сценарії, огляди відеоігор, рецензії на переглянуті фільми, есе, продукти яких-небудь проектів - будь-яка Ваша медіатворчість.

Якщо Ви підготуєте файл МР3 із записаною радіопередачою, то Ваш проект буде розміщений на сайті Радіо «Республіка Мрія» і ви отримаєте від 5000 до 20000 балів. Можна робити новинні радіопередачі, в яких Ви познайомите аудиторію з життям класу, з цікавими заходами, зі своїми  подорожами та екскурсіями. Або це може бути тематична передача, в якій мова піде про цікаву особистість відомої людини, про наукове відкриття - про все, що може бути цікавим.

Особливо заохочуються балами участь і перемоги в міських, обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсах і медіафестивалях. Важливо не пропустити анонси таких заходів і вчасно підготувати конкурсну роботу, правильно подавши її на конкурс.

Крім того, конкурсною програмою «ВМ-НФ» передбачено нарахування балів найактивнішим коментаторам матеріалів порталу шкільної преси або редколегіям, які отримали найбільше коментарів до своїх матеріалів. Лідери комунікаційного процесу будуть визначатися в жовтні, в грудні і в лютому. Тому виходить, що редколегії зацікавлені в організації спілкування в стрічці коментарів під своїми матеріалами. Зазвичай читачі включаються в спілкування, якщо озвучена якась проблема або висловлено спірне судження. ТОП 10 самих коментованих новин відображаються на спеціальній сторінці Порталу шкільної преси.

У найближчий час відбудуться наступні навчальні заходи та робочі зустрічі з представниками інших редколегій ШМХ «ВМ-НФ». Також з 1 жовтня колектив шкільного медіахолдингу поповніться новими медіаосвітніми підрозділами – редколегіями 5-А, 5-Б, 5-В, 6-В та 10-А класу.

 

Ресурсний центр ШМХ «ВМ-НФ»

Фото – Біжко Антон (газета «Солярис»)


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 435 | Додав: mech | Теги: юнкори, нарада, Кристал, робоча зустріч, Фенікс, банки балів, навчання, редколегії, ВМ-НФ, Соляріс, конкурсна програма | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 1
avatar
0
1 mech • 7:15 PM, 2019-09-12
Відмінний фоторепортаж! Дякуємо, Антоне! За цю практику газеті "Солярис" нараховуємо 4000+
Молодці! Так тримати! )
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department