Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


6:58 PM
Стартує міський екологічний проєкт «Екологічний вектор»

На виконання міської Програми природоохоронних заходів, спрямованих на охорону довкілля, раціональне використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки міста Запоріжжя та відповідно до плану роботи департаменту освіти і науки Запорізької міської ради на 2019-2020 навчальний рік, з метою вдосконалення просвітницької еколого - орієнтованої діяльності, підвищення екологічної компетентності підростаючого покоління, сприяння розвитку творчості та активізації природоохоронних ініціатив у закладах освіти міста проходить  конкурсна програма "Екологічні ініціативи» для  педагогів та учнів 5-11 класів з 16.01. – 05.02.2020.  

Роботи у номінаціях "«Проєкт «Екологічна стежина» (5-7 класи), «Мотиваційний екологічний відеоролик» (8-11 класи), «Освітній екологічний проєкт»( педагоги) надаються до 05.02.2020 згідно Положення. 

Конкурс проводитиметься з  13.01.2020 до 03.03.2020 у два етапи:
-    на перший - районний етап конкурсу роботи надаються до територіальних відділів освіти департаменту до 07.02.2020;
-    на другий - міський етап конкурсу роботи надаються до 14.02.2020.
    

Категорія учасників: учні 5-11 класів  та педагоги закладів позашкільної та загальної середньої освіти міста. 
    

Номінації:
    для учнів 5-7 класів закладів освіти: «Проєкт «Екологічна стежина»
Зміст проєкту має містити: відомості про автора, назву, обґрунтування обраного екологічного маршруту стежини, мета її створення та використання, представлення екологічних об’єктів, напрямки практичної діяльності або власні дослідження, значення об’єктів (стежини) для збереження природних ресурсів.
     Роботи виконуються у вигляді презентації проєкту у програмі PowerPoint і надаються у електронному вигляді з тезисним текстовим супроводженням     (1 сторінка  формату А-4, у текстовому редакторі Microsoft Word, Times New Roman, кегль 14), який містить дані про автора, керівника, коротко розкриває зміст проєкту (мета та практичне екологічне значення стежини, основні об’єкти). 

для учнів 8-11 класів: «Мотиваційний екологічний відеоролик»
До конкурсу надаються відеоролики екологічно-орієнтованого змісту, які у творчій  формі звертають увагу суспільства на будь-яку екологічну проблему нашого регіону та мотивують до практичних дій з ії вирішення. До заявки на участь у конкурсі до роликів додається тезисне текстове супроводження (1 сторінка формату А-4, у текстовому редакторі Microsoft Word, Times New Roman, кегль 14), який містить дані про автора, керівника, короткий зміст актуальності та ідеї сюжету, мету та практичне екологічне значення.
Вимоги до відеороликів:
-    максимальна тривалість відеоролику – до 3 хвилин;
-    відеоролик може бути відзнятий будь-якими доступними для учасників засобами (за допомогою професійної або непрофесійної відеокамери, фотоапарату, смартфону, мобільного телефону тощо);
-    використання під час зйомки та монтажу спеціальних програм та інструментів залишається на розгляд авторів;
-    учасники самі визначають жанр відеоролика (короткометражний художній або документальний фільм, відеокліп, репортаж, інтерв’ю тощо); 
-    відповідальність за дотримання авторських прав роботи, яка бере участь в конкурсі, несе автор, який надіслав дану роботу;
-    учасники конкурсу дають свою згоду на обробку своїх персональних даних (прізвище, ім'я, по батькові, адреса електронної пошти та інші персональні дані, викладені у змісті учасником конкурсу).
Критерії оцінки відеороликів:
-    розкриття тематичного напрямку;
-    актуальність та соціально-суспільне значення;
-    змістовність та оригінальність ідеї ролика;
-    якісне і вдале поєднання змістовних елементів (знятого відеоматеріалу, музичного, текстового та словесного супроводу тощо);
-    загальне емоційне враження.
     Якщо у створенні ролику брала участь команда учнів, у заявці надаються відомості одного провідного учня – екологічного лідера з позначенням творчого колективу. 
Конкурсна робота «Мотиваційний екологічний відеоролик» може бути розміщена  на інформаційних веб-ресурсах освітніх установ та на сторінці у фейсбуці «ЕКОосвіта Запоріжжя» за посиланням https://www.facebook.com/ЕКОосвіта-Запоріжжя-416399762505629/ з поміткою «Екологічний вектор» - конкурс «Екологічні ініціативи».
       Кращі конкурсні роботи будуть презентовані у рамках VIІІ Міської екологічної учнівської конференції, четвертого спеціалізованого міжнародного Запорізького екологічного форуму «Еко Форум – 2020», у заходах до Днів Сталої Енергії у місті Запоріжжя та рекомендовані для перегляду на інших міських екологічних заходах.
       

Номінація для педагогів:  «Освітній екологічний проєкт». 
    На конкурс надається педагогічна розробка екологоорієнтованого освітнього проєкту (різнотривалого) з використанням інноваційних  інтерактивних методів та форм роботи в урочний та позаурочний час відповідно до вимог Нової української школи і є перспективним для організації роботи з учнями та вихованцями щодо формування ключової  компетентності «Екологічна грамотність і здорове життя» та відображає впровадження наскрізної лінії «Екологічна безпека і сталий розвиток» та активізацію екологічних ініціатив.
   Розробки надаються в електронному вигляді (у текстовому редакторі Word, формат А4, Times New Roman, кегль 14 з обов’язковим зазначенням використаних джерел).
    Найбільш цікаві роботи буде включено до методичної збірки екологічного напрямку.
 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 654 | Додав: mech | Теги: Екологічний вектор | Рейтинг: 5.0/2

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 4
avatar
0
1 mech • 8:27 PM, 2020-01-03
Перший проект Запорізького НВК №19 на конкурс "Екологічний вектор"

https://www.facebook.com/permali....2505629
avatar
0
2 mech • 9:22 PM, 2020-01-03
Друзі, тут обговорюємо участь школи у екологічному векторі! Допомогаємо один одному! Спілкуємось!  Заради ефективності! )
avatar
1
3 nikulitta • 6:46 PM, 2020-01-13
На мій погляд важкий проект. 5-7 класам необхідно зафіксувати зміну екології на малій частині місцевості (щоб можливо болу пройтися і подивитися особисто кожному), я так зрозуміла проект?
avatar
0
4 mech • 0:23 AM, 2020-05-05
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department