Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


0:04 AM
Завершується перший етап участі Запорізького НВК №19 у національній програмі "Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів" - ЗВІТ

З 14 по 30 жовтня 2018 року колектив Запорізького НВК №19 виконував перший план дій в рамках Конкурсної програми Національного проекту "Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів".

Громадяни «Мрії» (учні Запорізького НВК №19) взяли активну участь у Міжнародному тижні з профілактики отруєння свинцем.

Інформаційно-просвітницька кампанія «Ні – використанню свинця у фарбах» (підготовка агітбригади, виступи у класних колективах, розробка банерів, постерів, буклетів, відео-контенту), бесіди на класних годинах.

Зусиллями волонтерів Дитячо-юнацької екологічної громадської організації «Республіка Мрія» здійснено переклад на українську мову офіційного ролику Всесвітньої організації охорони здоров’я про зміст Міжнародного тижня з профілактики отруєння свинцем. Завдяки цьому тепер усі українці можуть дізнатися про те, що робиться на міжнародному рівні для зменшення ризиків для здоров’я.

Ось наш відео-продукт. https://youtu.be/4xUBh4C2pgE

Разом з партнерською екологічною організацією МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» ми запросили школи Запорізької області приєднуватися до інформаційно-просвітницької кампанії «Заборонимо свинець у фарбах». Адже, як повідомляє сайт Всесвітньої організації охорони здоровя, Інститут вимірювання і оцінки показників здоров'я підрахував, що в 2016 р вплив свинцю стало причиною 540 000 смертельних випадків і зумовило 13,9 млн. років життя, приречених на інвалідність (DALY). Вплив цього металу на дитячий організм, зокрема на розвиток розумової відсталості у дітей, як і раніше залишається серйозною проблемою, викликаючи особливу заклопотаність у фахівців охорони здоров'я по всьому світу.

Ресурсний центр Медіаходингу «Вісник Мрії – Новий Формат» Запорізького НВК №19 є координатором регіональної програми.

Більш детально за адресою посилання https://goo.gl/1s1hvN

Крім-того, при партнерської участі та спираючись на методичні рекомендації регіонального відділення ВЕГО «МАМА-86», нами адаптовані для української аудиторії інші інформаційні матеріали ВООЗ (буклет, банер, постер, тощо)

Перша сторінка буклету - http://em.at.ua/2018/buklet1.png

Друга сторінка буклету - http://em.at.ua/2018/buklet2.png

Третя сторінка буклету - http://em.at.ua/2018/buklet3.png

Офіційний постер кампанії - http://em.at.ua/2018/poster.png

Офіційний логотип кампанії - http://em.at.ua/2018/logotip_kampaniji.jpg

веб-банер - http://em.at.ua/2018/veb-baner.png

Задля привертання уваги до цього важливого Тижня ми ініціювали проведення у Фейсбуці віртуальної акції «Зроби селфі із закликом тижня».

Ось деякі посилання про участь учнів та громади мікрорайону Запорізького НВК №19 в цієї акції.

https://goo.gl/xPtnNZ

https://www.facebook.com/groups/zps19/permalink/1570422729770938/ https://www.facebook.com/groups/zps19/permalink/1573312736148604/ https://www.facebook.com/groups/zps19/permalink/1572062759606935/ https://www.facebook.com/groups/zps19/permalink/1573388949474316/ https://www.facebook.com/groups/zps19/permalink/1569842096495668/

В рамках Тижня волонтери ДЮЕГО "Республіка Мрія" Запорізького НВК №19 за участю МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" підготували ролик соціальної реклами, в якому закликають купувати безпечну для здоров'я фарбу, яка не містить у своєму складі свинцю.

https://youtu.be/WyVQIOyvEMw

Діємо! Не зупиняємось! Перемагаємо! ) #BanLeadPaint #фарбибезсвинцю

https://goo.gl/6KyoiK 

Медіаосвітній центр "Кристал" шкільного медіахолдингу "ВМ-НФ" Запорізького НВК №19 підготував свій ролик проти використання свинцю у фарбах. Активісти-шестикласники хочуть жити в безпечному для здоров'я навколишньому середовищу. Молодці, юні екологісти! Так тримати! ) https://youtu.be/tIRAKZKbU9Y

Відбувся показ вистави Запорізького НВК №19 «Крапелька» до Всесвітнього Дня миття рук - 15 жовтня.

Стало вже доброю традицією, коли громадяни ДЮЕГО "Республіка Мрія" до Всесвітнього дня миття рук готують і показують для першокласників виставу "Подорож з Крапелькою в країну Здоров'я".

У цьому відео-звіті Ви також можете побувати в Запорізькому НВК №19 та перейнятися ідеями Королеви Гігієни! Цей захід проводився в рамках конкурсного проекту «Здорові школи».

Запрошуємо переглянути відео-звіт про виступ восьмикласників Запорізького НВК №19 перед першокласниками.

https://youtu.be/1kRENwdyyP0

Вистава "Подорож з Крапелькою в країну Здоров'я" також відбулася для дошкільнят Запорізького НВК №19. Про це можна прочитати на сайті Дошкільного відділення Запорізького НВК №19

http://do2.school19.zp.ua/2018/10/20/kapelka-v-gostyah-u-doshkilnyat

Відбулася виставка малюнків «Червоний, жовтий, зелений – Будемо здорові!» 

В Запорізькому навчально-виховному комплексі № 19 багато уваги приділяється питанням профілактики безпеки дорожнього руху.  Реальна статистика наслідків дорожньо-транспортних пригод мотивує педагогічний колектив вести цілеспрямовану роботу в цьому напрямку. Тому учням 2 – 6 класів було запропоновано взяти участь у шкільній виставці дитячого малюнку під гаслом: «Червоний, жовтий, зелений! – Будемо здорові!». 

В своїх роботах діти висвітлювали дорожні ситуації, героями котрих стали персонажі сучасних мультфільмів. Багато малюнків присвячено образу Світлофора, який є нашим вірним другом на дорозі. Найбільшу увагу учні приділили правилам поведінки пішоходів на перехрестях. Діти навіть закликали водіїв бути уважними та відповідальними за збереження здоров’я та життя всіх учасників дорожнього руху. 

Водії та пішоходи! Будьте чемними та обережними на дорозі! Це розуміють навіть діти!

Світлини - https://goo.gl/ES8nSC

Відбулася творча зустріч редколегій з теми «Як ми висвітлюємо питання здоров’я».

Відбулося спільне засідання редколегій Шкільного медіахолдингу "ВМ-НФ" Запорізького НВК №19. Захід підготував і провів керівник ШМХ "Вісник Мрії - Новий Формат" Андрій Єлькін.

Редколегії ознайомилися з планом заходів на перший семестр, дізналися про працюючі конкурсні програми, проаналізували стан банків балів, обговорювали шляхи вдосконалення періодичних видань, коментували реалізовані і нереалізовані можливості, вказували на сильні і слабкі сторони в організації роботи своїх медіаосвітніх підрозділів.

Особливу увагу юнкори звернули на конкурсну програму "Healthy Schools: заради здорових и радісніх школярів". У школі проводиться системна робота по створенню умов для здоров'я учнів, безліч заходів націлені на формування компетенцій здорового способу життя. Перед шкільними ЗМІ ставиться завдання по ретельному висвітленню всіх ініціатив. Тому 2018-2019 навчальний рік в Запорізькому НВК №19 оголошений Роком Здоров'я, а для представників Шкільного медіахолдингу "ВМ-НФ" буде прекрасна можливість проявити себе, популяризуючи в своїх газетах і на онлайн-сторінках проекти та ідеї громадян Дитячо-юнацької екологічної громадської організації "Республіка Мрія" Запорізького НВК №19.

Більш детально: https://goo.gl/qx8ZVN

На шкільному «Покровському ярмарку» в основній школі та на Філії Запорізького НВК №19 пригощали тільки здоровою їжею

Проведення Покровського ярмарку в Запорізькому навчально-виховному комплексі №19 стало вже доброю традицією. На майданчику для масових заходів збираються всі учні школи, їхні батьки та вчителі. Під веселі пісні та гуморески можна всюди спостерігати жваву торгівлю солодощами, випічкою, варениками, пиріжками, які виготовляються учнями та їхніми батьками власноруч.

Єдина вимога – вся продукція повинна бути корисною для здоров’я.

Тому на прилавках було так багато фруктів, а продавці обов’язково розповідали про «здорові» рецепти приготування тих чи інших ласощів.

Не менш здоровим був ярмарок, який відбувся за адресою Завади, 6а. Це ще одна локація Покровського ярмарку "Республіки Мрія" - Філія №3 Запорізького НВК №19.

У нинішньому 2018 році Ярмарки проводилися в рамках конкурсної програми «Здорові школи». Як це було в Запорізькому НВК №19 за адресою Військбуд, 13, можна подивитися в нашому відео-звіті!

https://youtu.be/AvBN0bS_N4A

Ось це Свято! Молодці учні, батьки та вчителі!. Запрошуємо також переглянути відеорепортаж про Ярмарок Філії №3 Запорізького НВК №19:

https://youtu.be/BSWof2ViRlo

Як боролися з мікробами на філії №3 ЗНВК №19

Для учнів молодшої школи дев'ятикласники підготували захоплюючу і пізнавальну інсценізацію «Це ми – мікроби. Можна до вас?»

Учні 1-3 класів стали не просто глядачами, а й активними учасниками дійства – всі хотіли прогнати Інфекцію, побороти короля Простудіуса та його світу - Мікроба, Грипа та Агніну. Але для цього треба було правильно відповісти на питання, покликати на допомогу військо Здоровіуса.

Молодші школярі згадали про правила загартування, профілактику застуди, чистоту рук. В дружній атмосфері учні разом сформували правила захисту від мікробів та назавжди перемогли злих збудників хвороб.

Завжди дотримуйся правил гігієни, правильно харчуйся, займайся спортом і будь сильним та здоровим!

Фото з місця події: 

http://zps19.at.ua/news/jak_borolisja_z_mikrobami_na_filiji_3_znvk_19/2018-10-25-58

В рамках шкільної програми «НУШ для здоров’я першокласників» відбулася «Посвята у першокласники»

Перший раз в перший клас. Як це важливо, щоб перший день першокласників був максимально змістовним і яскравим. Адже саме цей день залишається в пам'яті на все життя. У Запорізькому НВК №19 про це успішно подбав виховний центр і активісти учнівського самоврядування - учні 9-11 класів.

В ході Квесту «Подорож по країни Знань» відбулися вікторини і рухливі ігри, в ході яких діти знайомилися зі школою, з її основними розвиваючими центрами та можливостями фізичного розвитку та зміцнення свого здоров’я, відвідали залу для хореографі та центр спорту школи.

Старшокласники провели з малюками рухливі хвилинки, показали їм, як треба рухатися, щоб підтримувати своє здоров’я у належному стані. На завершення Квесту перші класи зустрілися на станції «святковій», в шкільній актовій залі. Тут відбулася церемонія посвяти в першокласники з врученням символічних ключів від країни Знань. Малюків повчала Королева Знань та Містер Буквар.

Першокласники обіцяли бути здоровими та радісними, тим більш, що саме для цього і повинна існувати Нова українська школа (НУШ). Ось телерепортаж про подію:

https://youtu.be/ofiaE35PnJY

Здорові умови для учнів та дошкільнят основної школи Запорізького НВК №19 (Військбуд, 13)

В цьому році тут відкривається три перших класи. Для них відповідно до концепції реформи НУШ створені всі необхідні умови для фізичного, соціального і психологічного здоров’я. У класних кімнатах обладнані відповідні комфортні зони. Величезна робота виконана вчителями та батьківською громадськістю щодо подальшого вдосконалення дошкільних відділень школи-комплексу.

Шкільний спортивний зал отримав новий дизайнерський вигляд. Повністю відремонтований музичний зал, пристосований також для занять хореографії. Успішно підготовлено до нового навчального року улюблене місце всіх громадян Мрії - шкільний стадіон. По-домашньому затишно, по-європейськи, виглядає шкільна їдальня. У школі продовжують свою роботу два центри безпечної води, в яких питна вода піддається доочищення за допомогою спеціального обладнання. Це дозволяє значно мінімізувати ризики по здоров'ю дітей і працівників школи, пов'язані з небезпечними домішками, які можуть міститися у водопровідній воді.

Про це ви можете дізнатися у нашому відео-репортажі

https://youtu.be/qwgEi2tlBWI

Здорові умови для першокласників Філії №1 Запорізького НВК №19 (Авраменко, 11)

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Безумовно це довготермінова реформа, але на Філії №1 Запорізького НВК №19 вона вже успішно розпочалася.

Сьогоднішні школярі першокласники цього підрозділу школи-комплексу вже відчувають на собі зміни та отримують кращу якість освіти. Саме з 1 вересня 2018 року тут навчаються за новим стандартом початкової школи.

Зусиллями педагогів та батьків тут створено 8 креативних навчальних осередків. Навчально пізнавальній діяльності сприяють нові парти, дошки/фліп-чарти/стенди для діаграм з ключовими ідеями. Ігровий осередок забезпечений настільними іграми, інвентарем для рухливих ігор. Для художньо-творчої діяльності діти мають полки для зберігання приладдя та стенд для змінної виставки дитячих робіт. Присутня локація для дослідницької діяльності дітей, бібліотека.

Велика увага при створенні умов для розвитку першокласників приділялося відпочинку, а саме: можливості розслабитися та відчувати себе як дома. Килим для сидіння та гри, стільці, крісла-пуфи, подушки з м’яким покриттям – все це відповідає умовам Нової української школи.

Приємно відзначити, що разом зі спеціальною субвенцією держави свої зусилля у створення відповідних умов для розвитку доклали й батьки першокласників. Ними були закуплені нові сучасні меблі та здійснювався загальний ремонт приміщень. Батькам дуже подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння. Давайте привітаємо колектив Запорізького НВК №19 з цим чудовим успіхом! Адже чудесний старт НУШ відбувся. На першому етапі педагоги впоралися зі складними завданнями, які поставило перед ними МОН України. Побажаємо щоб в цьому відомому навчальному закладі у подальшому впроваджувалися європейські стандарти якості освіти, а учні отримували знання та компетенції, які зроблять їх конкурентоспроможними громадянами сильної та щасливої України.

Відео про здоровий простір для першокласників на Філії №1 Запорізького НВК №19:

https://youtu.be/gDvKxqYgBRE

Здорові умови для першокласників Філії №3 Запорізького НВК №19 (Завади, 6а)

З 1 вересня 2018 року всі першокласники України навчаються за новим Державним стандартом початкової освіти. Які зміни відбудуться в освітньому середовищі? Це питання сьогодні найбільше цікавлять батьків першокласників.

Крім підготовки вчителів, нового стандарту і програм, освітня реформа Нова українська школа (НУШ) передбачає нове середовище: мобільні парти, зручні відкриті шафи, комплекти Lego, ноутбук і принтер для вчителя, а також цілу купу важливих дрібничок: мікроскоп, лупу, набір магнітних цифр і знаків, моделі геометричних тіл.

На Філії №3 Запорізького НВК №19 освітній простір має все необхідне, щоб першокласники мали можливість для комфортного та здорового навчання. Відповідно до ідеї НУШ, діти мають пізнавати світ цілісно. Для цього передбачені Інтегровані дні, інтегровані тижні. Щопонеділка на «ранковому колі» обирається тема, яку діти пізнаватимуть протягом тижня, й усі уроки будуть пов’язані з цією темою.

Процес змін в Запорізькому НВК №19 успішно стартував, але головне завдання надалі, кажуть педагоги, зробити ці зміни незворотними.

Відеорепортаж про здорові умови для учнів ЗНВК №19

https://youtu.be/EJQLtdW2MIc


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: HEALTHY SCHOOLS | Переглядів: 424 | Додав: mech | Теги: здорові школи, Запорізький НВК №19, звіт | Рейтинг: 5.0/2

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department