Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


9:22 PM
Запорізький НВК №19 в восьмий раз відзвітував про активності в рамках HEALTHY SCHOOLS

14 лютого, у четвер, вібулась чергова, вже восьма, відправка звіту Запорізького НВК №19 у програму «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

#HS_UA #HealthySchools_UA  #ЦентрКСВ #Mondelez

У звіті, як й у попередні періоди, можна побачити короткі відомості про заходи, які здійснювалися у школі-комплексі з 1 по 15 лютого 2019 року, а також посилання на сторінки з більш докладною інформацією.

За словами координаторів «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» по Запорізькому НВК №19, організатори тих чи інших заходів вважають, що більше користі для здоров'я школярів приносять ті активності, які виконують інформаційно-просвітницьку функцію. Адже здоровя та радість - це завжди результат нашого усвідомлення та розуміння. 

У Восьмому звіті Запорізького НВК №19 повідомляється про наступне: 

Кількісні показники ефективності
Скільки всього учнів навчається у закладі?
1284 
Кількість дітей залучених в організації активностей:
852
Скільки всього осіб (дітей, вчителів, батьків, жителів громади) охоплено за результатами активностей
998
Якісні показники ефективності 

Змагання з армрестлінгу визначали найсильніших

Наша молодь - наше майбутнє, а здорова молодь - насамперед, тому пропагувати здоровий спосіб життя та залучати її до спорту чи не найважливіша місія школи та суспільства. Змаганнями з армреслінгу 01 лютого була продовжена традиційна  Шкільна спартакіада на філії №3. 

Армреслінг - спорт для сильних, і не лише для хлопців, а й для дівчат, це доводять учасники змагань. Загалом вирішувати  хто найкращий зібралось  8 учнів філії № 3. 

У цьому році переможцем змагань філії № 3 з армрестлінгу  серед юнаків став учень 9-аф класу  Луц Д.   Миленький Д. з 6аф класу на 2 місці, третій -  Чупрун Д. з 8-аф класу. Серед дівчат кращою виявилась учениця 9-аф класу Петрова А., на 2 місці - Віхрєва Д. з 8аф класу, на  третьому Ланіна В. з 7-аф класу.

Більш докладно на офіційному сайті Запорізького НВК №19:
http://school19.zp.ua/1436-zmagannya-z-armrestlingu-viznachali-najsilnishikh.html 

6 - А клас взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від проекту «На Урок»

5 лютого - День безпечного Інтернету і в рамках цього заходу учні  6-А класу взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від проекту «На Урок». З метою підвищення грамотності в питаннях інформаційної безпеки учні відповідали на питання як себе потрібно вести в мережі Інтернет.

Посилання на новину про подію: http://zps19.at.ua/news/2019-02-05-169 

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом: як у закладі освіти, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях. У 2018 році до Дня безпечного Інтернету долучились 140 країн світу! Цей день в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

В нашій школі також були проведені цікаві заходи, залучилися навіть вихованці дитячого садочка. Учні 6-А і 10 класів прийняли участь в всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет», що проводить освітній проект «НаУрок», показавши чудові результати. Учні 8-А класу прийняли участь в вебінарі, де мали можливість прослухати про кібер-атаки, інтернет-шахрайство та соціальну інженерію, е дізналися багато чого нового і цікавого.

Про це більш детально можна почитати на офіційному сайті Запорізького НВК №19:
http://school19.zp.ua/1438-den-bezpechnogo-internetu-v-znvk-19.html 

На філії № 3 заходи до дня Безпечного Інтернету також проводилися на минулому тижні. Педагоги активно використовували в роботі посібник із цифрового громадянства й безпеки «Обачність. Пильність. Захист. Ввічливість. Сміливість», який містить тренінги з навчання дітей обережного використання особистої інформації, попередження загрози  фішингу, вміння безпечно спілкуватися в мережі.

Учням  6-аф класу про небезпеки в інтернеті  розповіли дев'ятикласники: Юліанна Темченко, Женя Калушко та Аня Мірошниченко. Старшокласники розповіли про кібер-буллінг, шахрайство, а також про вплив інтернет контенту на психіку підлітка. Один з висновків заняття - віртуальна гра не повинна замінювати здорове спілкування, справжніх друзів. Учні приготували тест, відповівши на питання якого, діти  дізналися наскільки кожен готовий до безпечної роботи в Всесвітній павутині. Виявилося, що тільки чверть учнів знає про загрози та заходи з ефективного захисту в Інтернеті. Також Юліанна розповіла учням 6 класу про ризик порушити свій зір, якщо не дотримуватися гігієнічних правил користування комп'ютером, мобільним телефоном. 

Для учнів 2-аф класу класний керівник Каптюх Т.В. провела тематичну виховну годину, під час якої розповіла про шахрайство в мережі, можливість злому паролів та доступу до особистої інформації. Також педагог застерігала учнів від спілкування з небезпечними незнайомцями в соціальних мережах.

У 7 класі класний керівник Тарасенко І.В. провела з учнями тематичну виховну годину. Для учнів 8 класу на уроках з «медіа культури» вчителем Старовою І.В.  організовано проведення тренінгів, перегляд відео роликів, виконання практичних завдань. Учні 9-аф класу пройшли тестування з теми «Безпечний інтернет» на уроці інформатики.

Про це більш детально можна почитати на офіційному сайті Запорізького НВК №19:
http://school19.zp.ua/1434-internet-povinen-buti-bezpechnim-dlya-ditej-vpevneni-pedagogi-shkoli.html 

Для учнів Запорізького НВК №19 відбувся тренінг «Інтимна гігієна підлітків для збереження здоров’я» 

9 лютого 2019 дівчата 8-9 класів філії №3 ЗНВК №19 брали участь в цікавому та сучасному тренінгу: "Інтимна гігієна підлітків для збереження здоров я". Ми відвідали сучасну клініку "Клініка, дружня до молоді", в якій працюють спеціалісти високого рівня: психологи, дитячі гінекологи, дерматовенерологи.

Клочко Наталя Олексіївна - лікар-гінеколог, відразу налаштувала нас на довірливе спілкування, ми разом визначили коло питань, на які ми хотіли б отримати відповідь.

Репродуктивне здоров’я - це запрорука щасливого подальшого дорослого життя, материнства, ось чому зберегти його - одне з головніших завдань підлітків. Інтимна гігієна в цьому питанні посідає перше місце. Від дотримання правил чистоти статевих органів залежить не тільки репродуктивне здоров я, а й емоційний стан підлітка.

Дівчата дискутували про засоби інтимної гігієни та прийшли до висновку, що можна використовувати лише дитяче мило, а новомодні засоби іноді ще більше приносять шкоди, оскільки містять віддушки, парабени та інші хімічні речовини, які небезпечні для нашого здоров'я.

Лікар-гінеколог на доступному рівні пояснила будову жіночого тіла та акцентувала увагу дівчат на особливостях менструальної гігієни підлітків. Наприкінці зустрічі дівчата мали змогу поставити питання на будь-яку тему стосовно жіночого здоров'я.

Більш детально: http://zps19.at.ua/news/trening_z_pravil_intimnoji_gigieni/2019-02-09-172 


Учні 10 класу ЗНВК №19 записали радіопрограму по темі водної політики заради здоров'я

4 лютого, у понеділок, відбулася прем'єра чергової тематичної програми радіо "Республіка Мрія" Запорізького НВК №19. Цей випуск "Еко-просвіти" отримав назву «Ціль сталого розвитку №6 в Україні і в Запоріжжі». 

У програмі мова йде про якість питної води, про проблеми водопостачання та водовідведення та про відповідні політики з боку сторін, які знаходяться на рівнях прийняття рішень.

У програмі приділяється увага інструменту Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я «Плани забезпечення безпеки води».

Перейти на сайт радіо "Республіка Мрія" та послухати програму "Еко-просвіта":

https://vestnikm.wixsite.com/zps19/eko-prosvita 

«Кращий пожежний – це ти обережний», - впевнені п’ятикласники 

Учні 5а класу не лишилися осторонь, адже участь у такого роду конкурсах це не лише цікаво, але й корисно. Через творчість діти передають свої знання з безпеки життєдіяльності. 
Серед усіх робіт були обрані дві, які приймуть участь у районному турі: «Вогнегасник» Максима Крицького та «Пожежний щит» Іллі Оболенцева.

Більш докладно: http://zps19.at.ua/news/krashhij_pozhezhnij_ce_ti_oberezhnij/2019-02-09-173 


У Запорізькому НВК №19 зібрали 35 літрів батарейок для утилізації та заради здоров’я 

6 лютого, в середу, учні 8-А класу Запорізького НВК №19 провели екологічну акцію з передачі зібраних електронних відходів для утилізації.

Захід проведено в рамках програми поліпшення безпечного (здорового) простору для учнів школи та для всіх жителів міста Запоріжжя. Ця програма є важливою складовою частиною Плану дій, який виконується під лозунгом «Здорові школи: заради здорових і радісних школярів». 

Як стало відомо кореспондентам «Солярісу», в результаті активності громадян ДЮЕОО «Республіка Мрія» вдалося зібрати 7 п'ятилітрових ємностей використаних батарейок і один короб акумуляторів.

Всі небезпечні електронні відходи були передані в пункт прийому, який знаходиться в найближчому до школи магазині.

За словами учня 8-А Микити Шпинева, восьмикласники піклуються про екологічну безпеку рідного краю.

- Так як ми живемо в місті, який схильний до забруднення навколишнього природного середовища, безліч запорізьких заводів викидають в атмосферу і в річки відходи своїх виробництв, важливо всіляко зменшувати навантаження на природу - наприклад, не допускати попадання електронних відходів на загальні полігони, - говорить Микита.

Учнівський колектив Запорізького НВК №19 бере активну участь у природоохоронних заходах. Крім проведення макулатурингу, громадяни «Мрії» вчаться розділяти сміття на фракції, проводять заходи, спрямовані на енергоефективність шкільної будівлі.

- Збором батарейок наша школа займається не перший рік, - розповідає Антон Бижко, - В кожному класі проводилися тематичні класні години, на яких ми дізнавалися, що таке електронні відходи і чому такі відходи вважають особливо токсичними.

Більш детально + фото: http://zps19.at.ua/news/2019-02-07-171 

П’ятикласники навчали учнів молодшої ланки, як уберегтися від захворювання грипом 

Взимку нас підстерігає простуда або ГРВІ. Небезпека грипу недооцінюють. Тим часом він є одним з найсерйозніших і масових захворювань серед інших вірусних інфекцій. Сезонний грип, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно викликає від 3 млн до 5 млн випадків важкої хвороби.

Які заходи потрібно вжити, щоб захиститися від грипу та як проводити лікування, якщо все-таки захворів? На ці питання розповідали п'ятикласники, відвідавши учнів початкової школи з виступом «Казка про грип».

Учні 1а, 1б, 4а, 4б, 4в класів навчалися відповідально ставитися до свого здоров'я, отримували необхідні знання, вміння щодо профілактики грипу, а учні 5а класу демонстрували свою акторську майстерність. 

Більш детально: http://zps19.at.ua/news/skazka_pro_gripp/2019-02-01-165 


Шестикласники дізналися: Залізниця - місце підвищеної небезпеки

В рамках конкурсного проекту «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» 12 лютого в основній школі Запорізького НВК №19 відбулася зустріч учнів 6 класу з інструктором дитячої залізниці міста Запоріжжя Калашник Інною Георгіївною.

Метою бесіди було формування культури безпечної поведінки школярів на залізниці і залізничному транспорті.

У процесі бесіди Інна Георгіївна розповіла дітям про те, чого не можна робити на залізниці. Учні дізналися, що не можна влаштовувати рухливі ігри на території об'єктів залізничного транспорту та кататися на платформі на велосипеді, роликах, скейтборді.

Залізниця є місцем підвищеної небезпеки. На жаль, через неуважність дітей, випадки дитячого травматизму на залізниці відбуваються регулярно. В ході спілкування шестикласники познайомилися з видами залізничних переїздів, дізналися, як правильно перетинати переїзд зі шлагбаумом, залізничний переїзд.

Обговорили безпеку при переході через залізничні колії і то, що не можна переходити залізничні колії у непризначених для цього місцях.

Підсумком бесіди інструктора стало те, що дуже важливо знати, пам'ятати, дотримуватися правил поведінки і безпеки на залізниці для того, щоб убезпечити себе та інших учасників руху на залізничному транспорті.
Більш детально: http://zps19.at.ua/news/2019-02-13-175 

 

Переглянути попередні звіти (1-7) разом одним кликом: 

http://zps19.at.ua/2018-2019/zviti_1-7.pdf


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: HEALTHY SCHOOLS | Переглядів: 398 | Додав: mech | Теги: Запорізький НВК №19, HEALTHY SCHOOLS | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department