Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


11:48 PM
Відбулась виставка плакатів "Світ без паління"

Тютюнопаління та його негативні наслідки можна вважати ще однією глобальною проблемою людства.

Повідомляє сайт День

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) з допомогою Всесвітнього банку реконструкції і розвитку підрахували, що економічні втрати від куріння щороку складають 200 млрд. доларів, щорічно у світі від тютюнопаління помирає 4,2 млн. осіб, приблизно 700 млн., або майже половина, дітей у всьому світі відчувають на собі вплив пасивного паління.

Тому в Запорізькому НВК №19 у відповідності з планом дій в рамках Національного конкурсного проекту "Здорові школи" відбулась виставка плакатної творчості під назвою "Світ без паління". 

#HS_UA, #HealthySchools_UA, #ЦентрКСВ, #Mondelez 

Автори плакатів намагалися відобразити проблему лаконічними та яскравами засобами плакатного містецтва, закликали свою аудиторію до критичного сприйняття сутності існуючих ризиків.

Боротьба з тютюнопалінням є особливо актуальною для країн, що розвиваються. Вони стають основними споживачами тютюнової продукції. У цих країнах відсоток населення, що курить, неухильно збільшується. На жаль, Україна також входить до ряду найперспективніших донорів «сірого змія», - пише сайт "День.Київ. UA"

Важливо пояснювати учням, що у загальній структурі смертності 80% — це хронічні неінфекційні хвороби (серцево-судинні, онкологічні, хронічні неспецифічні захворювання легень та ін.), розвитку яких сприяє тютюнопаління, - кажуть педагоги Запорізького НВК №19.

Виявляється, що від 1 до 8% внутрішнього валового продукту багатьох країн витрачається на лікування хвороб, які виникли в результаті тютюнопаління, та оплату інвалідності, з ним пов’язаної. Крім того, у цілому на нашій планеті тютюнові плантації займають площу близько 5 млн. га.

В це важко повірити, але забруднення повітряного басейну тютюновим димом перевищує забруднення повітря вихлопами автомобілів у 4,5 разів, - коментує ініціатор заходу педагог-організатор Запорізького НВК №19 Олена Кокоріна. 

Перед тим, як оголосити тематику виставки, - розповідає пані Олена, -  ми розяснювали нашим учням, що щорічно з вини курців у світі виникають сотні тисяч пожеж, які забирають десятки тисяч життів, знищують природні та створені людиною ресурси, які оцінюються мільярдами доларів. Внаслідок цієї згубної звички в Україні щорічно помирає понад 120 тисяч осіб, з них 85 тисяч — у віці 35—65 років, тобто кожний восьмий помирає від наслідків куріння, понад 9 млн. курців України «прокурюють» понад 200 млн. доларів щорічно.

 

Додатково: 

За даними соціологічних досліджень, «пусковими» факторами початку куріння серед дівчат і молодих жінок є вплив однолітків (45%), неспроможність протиставити себе іншим (35%), тютюнопаління в сім’ї (28%).

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала боротьбу з курінням пріоритетним напрямком у своїй діяльності та неухильно веде розробку конвенції «Світ без тютюну». З 1994 р. ВООЗ проводить змагання «QUIT & WIN» («Не палити і стати переможцем») серед курців, що відмовилися від паління протягом місяця. Лотерея «QUIT & WIN» спрямована на підтримку тих, хто неймовірними зусиллями зміг відмовитися від своєї шкідливої звички.


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: HEALTHY SCHOOLS | Переглядів: 393 | Додав: mech | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department