Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


4:46 PM
Педагоги Запорізького НВК №19 обговорили стан виховної роботи

27 грудня, у четвер, в Запорізькому НВК №19 (Військбуд, 13) відбулася нарада педагогів з питань виконання виховної роботи. 

Нараду провела заступник директора ЗНВК №19 з ВР Зінаїда Болкова. Вона відмітила, що загальношкільний план виховної роботи у Першому семестрі виконувався у повному обсязі. Завдяки відповідальності та професійності вчителів школи, небайдужості батьківської громадськості, підтримці партнерських організацій, всі передбачені якісні та кількісні показники успішно досягнуті. 

З більш детальною інформацією про виховні заходи школи-комплексу у першому семестрі виступила педагог-організатор Олена Кокоріна.

Вона нагадала про багаточисельні активності, які здійснювалися з 1 вересня по 27 грудня 2018 року.

За словами педагога-організатора, класні колективи беруть активну участь у всіх напрямках виховної роботи, в школі приділяється належна увага вирішенню задач патріотичного, естетичного, правового, екологічного  виховання. В рамках медіаосвітнього проекту "ВМ-НФ" формується медіаграмотність учнів. Детальне обговорення результатів роботи Шкільного медіахолдингу "ВМ-НФ" заплановано на січень 2019 року, а підсумки 20 сезону конкурсної програми будуть підбиватися у березні. 

Крім того, Олена Кокоріна підкреслила зусилля учнівського та педагогічного колективів у напрямку виконання програми дій в рамках Національного конкурсного проекту " Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів". Вже виконано п’ять етапів програми 2018-2019 навчального року, підготовлено та надіслано п’ять звітів, на порталі шкільної преси ведеться окрема новинна стрічка, присвячена участі ЗНВК №19 у цьому проекті. Усі бажаючи можуть ознайомиться зі всіма «здоровими» ініціативами учнів та педагогів школи. 

Керівник соціологічної служби навчального закладу Анжеліка Лєщенко ознайомила вчителів зі змістом нового Закону № 8584 на протидію булінгу (цькуванню) в освіті.

Як відомо, 19 грудня 2018 року ухвалено цей закон, внесені зміни до ключових законодавчих актів: Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУАпП), законів України: «Про освіту» «Про загальну середню освіту» «Про дошкільну освіту». Адміністративна відповідальність за булінг КУАпП доповнено статтею 1734 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу», якою конкретно визначено відповідальність.

Відтепер в Україні відповідальність нестимуть усі — булінгери, керівники закладів освіти, батьки, ті, хто приховав факти цькування чи був бездіяльним.

Пані Анжеліка запропонувала переглянути відео-репортаж про проблему булінгу в Україні. Вона вказала на види та форми насильства над дітьми в освітньому середовищі та надала рекомендації щодо розпізнавання та припинення подібних явищ. 

Також педагоги переглянули соціальний ролик, зроблений учнями Філії №3 Запорізького НВК №19 в рамках медіаосвітнього проекту "ВМ-НФ", який був розміщений на сайті відеохостингу Ютуб та отримав більш 7000 переглядів.  

Звертаємо увагу на важливі статті Закону № 8584! 

Згідно ст. 53 Закону, учні мають право на захист під час освітнього процесу від булінгу, отримання соціальних та психолого-педагогічних послуг як особа, яка постраждала від булінгу (цькування), стала його свідком або вчинила булінг (цькування). З другого боку, учні зобов’язані повідомляти керівництву закладу освіти про факти булінгу (цькування), свідком яких вони були особисто або про які отримали достовірну інформацію від інших осіб. 

Згідно ст. 54 Закону, вчителі також мають право на захист під час освітнього процесу від будь-яких форм насильства та експлуатації, у тому числі булінгу (цькування), дискримінації за будь-якою ознакою, від пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров’ю. Вони зобов’язані повідомляти керівництву закладу освіти про факти булінгу (цькування), свідком якого вони були особисто або інформацію, яку отримали від інших осіб, вживати невідкладних заходів для припинення булінгу (цькування). 

Ст. 55 Закону присвячена правам та обов’язкам батьків. Вони мають право подавати керівництву або засновнику закладу освіти заяву про випадки булінгу стосовно дитини або будь-якого іншого учасника освітнього процесу, вимагати повного та неупередженого розслідування випадків булінгу (цькування) стосовно дитини або будь-якого іншого учасника освітнього процесу. Батьки зобов’язані сприяти керівництву закладу освіти у проведенні розслідування щодо випадків булінгу, виконувати рішення та рекомендації комісії з розгляду випадків булінгу (цькування) в закладі освіти

Законом передбачені штрафні санкції від 850 до 3400 грн. або громадські роботи від 20 до 60 годин. Будь-який учасник освітнього процесу, група осіб, малолітні або неповнолітні особи віком 14–16 років можуть бути притягнуті до відповідальності. 

Нагадуємо, що Булінг (цькування) — це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого. 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: Новини від шеф-редактора ПШП | Переглядів: 456 | Додав: mech | Теги: педагогічна нарада, булінг, Зінаїда Болкова, підсумки, виховна робота, 2018-2019 навчальний рік, Олена Кокоріна, тренінги для вчителів, перший семестр | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department