Портал шкільної преси Запорізької гімназії №19 Запорізької міської ради

 

 

Пошук

Фільтр пошуку

ВМ-НФ Запоріжжя конференція медіаосвіта конкурси АУП ЗНВК №19 Запорізький НВК №19 Шкільний Медіахолдинг Конкурс радіо Андрій Єлькін Республіка Мрія здоров'я Кристал здорові школи звіт медіаграмотність навчання відео Шевченківські пакети плакати постер HEALTHY SCHOOLS плакат безпека медіатворчість урок екологія РК медіакультура 7 клас 9 клас булінг виховна робота 8 клас основи медіаграмотності практична робота екологія Солярис Департамент освіти і науки біологія еко-марафон Вісник Мрії челендж самоврядування медіа Карантин Хімія дистанційне навчання кіноклуб

Категорії розділу

Новини від шеф-редактора ПШП [134]
Новини - 24/7 [21]
Новини початкової школи [2]
Новини інших МЦ [17]
Новини - Олімпія [18]
Новини - Бригантина [14]
Новини - Креатив [105]
Новини - Кристал [123]
Новини - Фенікс [24]
Новини - Промінь сонця [7]
Новини - Нове місто [6]
Новини - Соляріс [23]
Новини - Нью-Скіфія [12]
HEALTHY SCHOOLS [51]
Новини в рамках програми "HEALTHY SCHOOLS"

Ми у Фейсбуці

ВМ-НФ


7:25 PM
Надані відповіді на запитання учасників програми "Здорові школи"

Чи можна проводити в рамках Програми заходи, які не були вказані у плані активностей?
— Так, якщо ці активності доповнюють ваш план та відповідають одному з трьох напрямків Програми (раціональне харчування, фізичний розвиток та організація простору).


Як порахувати кількість залучених школярів?
— Рахуємо кількість школярів, що були залучені в кожній з активностей Програми у вашій школі. Зверніть увагу, що при підрахунку загальної кількості учасників активностей за звітний період одного і того ж учня ми рахуємо тільки один раз. Кількість школярів, які брали участь у активностях, відповідно, не може перевищувати кількості учнів у школі. 
Аналогічний принцип застосовуємо і до підрахунку вчителів, батьків та жителів громади, яких ви залучали. 


Кому можна постійно звітувати про виконану роботу?
— Звіти подаються виключно на сайті Програми healthy-schools.org.ua у розділі “Подати звіт”. Звітні матеріали, надіслані на електронну скриньку чи на сторінки в соціальних мережах Програми, не розглядаються як звітні. 
ПОТОЧНИЙ ЗВІТ НАДСИЛАЙТЕ ДО 31 ЖОВТНЯ ВКЛЮЧНО. 

Якщо ми хочемо надіслати у звіті більше фото/ відео, ніж вказано на сайті, як це зробити?
— У розділі “Подати звіт” на сайті Програми є поле “Додаткові матеріали, які ілюструють вашу роботу” (остання графа у звіті), туди ви можете відправити інші файли (рекомендуємо додавати посиланнями).


Скільки активностей можна описати в одному звіті?
— Всі активності, які ви проводили в рамках Програми у напрямку здорового способу життя за конкретний звітний період, можна вказувати у звіті. Їх кількість не лімітована.  


Чи опублікують наші матеріали (фото, відео, ілюстрації) та куди їх краще  надсилати?
— Надсилати ваші фото та відео можна надсилати у звіті, а також публікувати у соціальних мережах, використовуючи #HealthySchools_UA. Організатори відслідковують та обирають кращі матеріали виключно з цих ресурсів. Окремо надсилати їх не потрібно.    


Чи є у вас офіційний плакат чи рекламна листівка, щоб роздрукувати й розмістити у закладі?
— У розділі “Корисні матеріали” на сайті проекту є візуальний контент з символікою проекту, які ви можете використовувати при створенні ваших матеріалів (постери, колажі тощо).

У нашій школі були цікаві активності до початку Програми. Чи можна їх включити до звіту та чи буде це додатково оцінюватися?
— Оцінюються лише ті активності, які були проведені під час Програми, тобто з 15 жовтня. Винятком можуть бути підготовчі роботи, які передували вашим подіям, проектам, реалізованим у Програмі. 


Чи можна додавати до звіту такі активності як, наприклад, сортування сміття, компостування (екологічне спрямування)?
— В рамках Програми проводяться та оцінюються активності у трьох напрямках:  раціональне харчування, фізичний розвиток та організація простору. Сортування сміття можна віднести до організації комфортного середовища.  


Чи буде офіційний лист, що школа бере участь в програмі?
— Офіційним підтвердженням участі навчального закладу у Програмі є лист від 16 жовтня з результатами відбору, який ми надсилали на електронну скриньку. 


Чи отримають школи сертифікат про участь у програмі?
— Навчальні заклади, які дійдуть до кінця Програми, тобто подаватимуть систематично всі звіти, зокрема і фінальний, отримують сертифікат про участь. 


Скільки шкіл проходять у фінал?
— Всі навчальні заклади, які проводитимуть активності протягом цього навчального року, систематично надсилатимуть звіти та подадуть фінальний звіт, проходять у фінал.  


З якої області найбільше шкіл у проекті?
— Найбільша кількість учасників з наступних областей:

Львівська область - 44

Дніпропетровська - 41

Запорізька - 36.


Які критерії оцінювання у фіналі Програми?
— Ми оцінюватимемо роботу навчальних закладів за такими критеріями:
1)    Кількість і якість проведених активностей, а також залучення спільноти та поширення інформації.

 Вітається максимальне охоплення та залучення учнів, їх батьків, вчителів, жителів громади, а також поширення інформації про активності у ЗМІ, соціальних мережах (використовуйте хештеги Програми -  #HS_UA, #HealthySchools_UA та Організаторів - #ЦентрКСВ #Mondelez). Цим ви покажете гарний приклад та заохотите спільноту долучатись до підтримки ваших ідей.
2) Відповідність тематиці.

Ваші активності повинні відповідати основним напрямкам Програми, тобто стосуватись раціонального харчування, фізичного розвитку та організації простору.
3) Креативність та інноваційність.

Рекомендуємо вам не обмежуватись лише традиційним переліком заходів та тими ідеями, які ми пропонували як зразки. Будьте креативними та створюйте інноваційні проекти, щоб зацікавити школярів дотримуватись здорового способу життя.
4) Системність подання звітної інформації.

Звіти про ваші активності в рамках програми потрібно подавати кожні два тижні, заповнивши форму на сайті http://healthy-schools.org.ua/. Для нас важлива системність та регулярність роботи навчального закладу.

5) Візуальна складова.

Протягом періоду Програми та на фінальній презентації ваших досягнень ми звертатимемо увагу на наявність фото- та відеоматеріалів. Вони якнайкраще демонструватимуть вашу активність.
6) Вплив проведених активностей на здоров’я школярів.

Один із найважливіших критеріїв. До нього ми можемо віднести такі показники:

% школярів, які  покращили свої знання про раціональне харчування та здоровий спосіб життя;

% школярів, які повідомляють, що вони фізично активні або беруть участь у іграх 30 хвилин або навіть більше щодня;

% школярів, збільшили споживання овочів, фруктів та свіжих продуктів харчування.

Примітка: щоб показати вплив ваших активностей на здоров’я учнів, рекомендуємо провести анкетування на початку та наприкінці Програми. 


Скільки буде переможців?
— У фіналі ми оберемо п’ять навчальних заладів, які отримають призи:

Перше місце - 130 тис. грн.

Друге місце - 90 тис. грн.

Третє - 40 тис. грн.

Приз глядацьких симпатій (голосуватимуть самі учасники) - 25 тис. грн.

Спеціальний приз для сільських шкіл - 25 тис. грн. 


Хто обиратиме кращі школи?
— Журі, до складу  якого увійдуть експерти зі здорового способу життя, представники громадськості та органів державної влади. 


Хто ініціює сезонні активності з трьох напрямків?
— Сезонні активності з фізичного розвитку, раціонального харчування та організації простору анонсують та координують організатори Програми. радимо слідкувати за оновленнями в соціальних мережах, там розміщуватиметься інформація про конкурси та завдання.


Чи можна нам самостійно розробити і провести проміжне анкетування?
— Так, це буде гарним показником вашої активності. Результати анкетування можна буде долучити до ваших звітів протягом лютого 2019 (тобто в один із двох звітних періодів). 


Під час канікул теж потрібно подавати звіти?
— Оскільки звітний період триває два тижні, а канікули — лише один, звіт потрібно подавати за результатами тих активностей, які ви встигли провести. Окрім того, школярів можна залучати до здорових активностей і під час канікул, зокрема онлайн (флешмоби у соціальних мережах, конкурси ессе, відео, фото за тематикою здорового способу життя тощо).


Чи можна долучати до активностей учнів, які не були залучені від самого початку, а також їх батьків?
— Звісно. Залучення школярів, їх батьків та громади — один із важливих критеріїв для визначення переможців. 


Скільки учнів має охопити анкетування?
— Радимо опитати щонайменше 50 учнів. Ця цифра фактично відповідає кількості учнів у двох або трьох класах. 


Ми — сільська школа. Чи маємо ми шанс виграти у Конкурсі?
— У всіх шкіл є шанси на перемогу. Ми не оцінюємо матеріально-технічну базу навчального закладу, його фінансові можливості, а кількість залучений осіб оцінюється пропорційного до кількості учнів у навчальному закладі, а також величина населеного пункту. Увага звертається на кількість та якість проведених активностей. Окрім того, ми маємо спеціальний приз в 25 тис. грн. для шкіл з сільської місцевості.


Чи оцінюються активності зі здорового способу життя, які наша школа проводить в рамках інших програм, проектів, конкурсів?
— До уваги беруться ті активності, які реалізовуються, відповідно до вашого плану активностей в рамках Програми. Тому заходи або проекти, організовані спільно з іншими організаціями можуть зараховуватись, якщо ви зазначаєте, що вони є частиною ваших активностей в рамках «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

 


Автор новинного повідомлення:
Сфера інтересів автора:
Автор фото:
Категорія: HEALTHY SCHOOLS | Переглядів: 315 | Додав: mech | Теги: конкурсна програма, здорові школи | Рейтинг: 5.0/1

Слідкуйте за новинами в групі "Запорізький НВК №19"
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Всього коментарів: 0
avatar

Новини

 

[2023-06-18]
Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!Любов Найдьонова: Щоб подолати булінг, вчіться перетворювати «мінуси» на «плюси»!

[2023-05-02]
Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!Вітаємо нашого чемпіона з перемогою!

[2023-04-30]
Згадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для УкраїниЗгадали Чорнобильську трагедію та обирали кращу стратегію розвитку енергетики для України

[2023-04-28]
Як спасати планету, дізналися учасники кіноклубної події

[2023-04-24]
22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу 22 квітня - Всесвітній день Землі! Радіо «РМ» транслювало передачу "Електронні відходи - Стоп!"

Фото


Публікації

Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.Завершилось навчання в рамках програми Доку Діє 2.0. Можна підбивати підсумки.

Контрольна робота з теми «Хімічні реакції» 9 КЛАС

Школа лідерів - майстер-класи

Перелік проектів на вибір для учнів 6-9 класів

Школа сайтобудування

Обираємо логотип 2022-2023Обираємо логотип 2022-2023

ВСЯ ХІМІЯ за 8 клас в 1 уроці + таймкоди

Складові аналізу медіатексту

По слідам війни, йде допомогаПо слідам війни, йде допомога

Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання)

Вхід на сайт

Заради розвитку

Рейтинг успішності

ТОП-5

КРИСТАЛ
24/7
КРЕАТИВ

Коментарі

YML

Характеристика Натрію і Хлору
Натрій: 
До речі, пане Вадиме, Ваша ідея зі створення переліку інтернет-ресурсів медіахолдингу "ВМ-НФ&qu

Я теж абсолютно так думаю. Втім, з'ясовується, що серйозні Інтернет-ресурси, а надто їх розробка

Всі, хто розвиває якийсь бренд, обов'язково повинні мати свій власний сайт, адресу якого розміщу

Ой, загубився перший рядок, він виглядав так:

Хочеш мати власний сайт?

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

  • department